Vista armēņu gaumē – tagad vistu gatavoju tikai tā. Visgaršīgākā vista!

Ja gribas kaut ko neparastu, bet tradicionālu, tad laipni lūdzam! Šī recepte vistai armēņu gaumē ir pareizā izvēle tiem, kas vēlas pārsteigt savus viesus vakariņās, un tiem, kas vēlas dažādot savu ikdienas ēdienkarti.

LASI VĒL: Tagad vistas karbonādes varēsi neapvārtīt miltos

Garšīgas, ceptas vistiņas recepte

SASTĀVDAĻAS

1 neliela vista vai arī 1 kg vistas apakšstilbi  (stilbi, spārniņi)
4 armēņu lavaši (plāni)
4 ķiploka daiviņas
200 ml matsun vai dabīgā jogurta bez piedevām
1 paprika
šķipsniņa muskatrieksta
sāls
melnie pipari, čili pipari pēc garšas
50 grami sviests

PAGATAVOŠANA

Papriku sagriež un kopā ar ķiploka daiviņām ievieto blendera traukā. Blendē, līdz iegūta biezenim līdzīga konsistence.

Iegūto maisījumu ieliec dziļā traukā, pievieno matsun (var aizstāt ar dabīgo jogurtu). Pieber marinādei melnos vai sarkanos piparus pēc garšas, pievieno muskatriekstus un sāli. Samaisi.

Ievieto marinādē vistu, kas sadalīta porcijas gabaliņos, un atstāj vismaz uz stundu marinēties.

Sasmērē cepešplāti ar daļu sviesta, izliec lavašu 4 kārtās, sasmērē lavaša kārtas ar atlikušo sviestu. Uz lavašu kārto vistu, aplej ar marinādi un liec cepties 180 – 200 grādu temperatūrā, līdz gatavs (40 – 60 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns). Ja augša sāk degt, tad apklāj formu ar alumīnija foliju.

LASI VĒL: Viesi nespēj noslēpt sajūsmu – vistas filejas veltnīši bekonā, ar Feta sieru un tomātiem

Ar mērci ievilcies lavašs ir fantastisks! Vēl viens šī ēdiena pagatavošanas variants: katru gaļas gabaliņu ieliekot lavašā, blīvi kārto uz cepešplāts un aplej ar marinādi. Tik garšīgs, ka mēli var norīt…

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru