Draudzene restorāna šefpavārs uzrakstīja man recepti!
Sastāvdaļas 6 veltnīšiem:
- vistas veltnīši – 3 filejas;
- bekona cauraudzis – 12 plānas šķēles;
- tomāts – 1 gab.;
- siers „Feta” – 100 gr.;
- piparu maisījums pēc garšas;
- ķiploks – 3 daiviņas (sasmalcinātas ķiplokspiedē);
- iecienītās garšvielas vistas gaļai – 2 tējk.;
- sāls.
Gatavošana:
1.Sagriežam katru fileju šķērzgriezumā uz pusēm, lai sanāktu plātnītes. Viegli izdauzām.
- Uzberam sāli, sapiparojam, iesmērējam ar ķiplokiem un garšvielām. Atstājam pastāvēt istabas temperatūrā pusstundu.
3.Sagriežam sieru un tomātus filejas platuma stienīšos.
- Uzliekam katrai filejai pa stienītim siera un tomāta (platākajā pusē) un sarullējam stingrā veltnītī. Aptinam katru veltni ar 2 bekona šķēlēm.
- Saliekam veltnīšus karstumizturīgā traukā bez taukiem, cepam 200 grādos 20-30 minūtes.
- Galdā veltnīšus pasniedziet karstus ar jūsu iecienītāko mērci.
Labu apetīti!