5 dabiski veidi, kā apstrādāt tos nepievilcīgos tumšos pleķus, ko sauc par pigmentāciju

Vecuma plankumi. Brūni plankumi. Aknes rētas. Tie visi ir pigmentācijas veidi, kas tik daudziem no mums liek justies nedroši par mūsu ārējo izskatu.

Kamēr Amerikas Dermatoloģijas Osteopātiskā Koledža (ADOK) pigmentāciju dēvē par “normālu, parasti nekaitīgu stāvokli, kad noteiktas ādas vietas kļūst tumšākas par pārējām vietām”, jebkurš, kas ir cietis no tumšajiem pleķiem, zina, cik satraucoša šī krāsainība var būt. ADOK skaidro, ka pigmentācija parādās tad, “pārpalikumi no melanīna, brūnā pigmenta, kas veido normālu ādas krāsu, veido “noguldījumus” ādā”. To var izraisīt tādi faktori kā saules apdegumi un apsārtumi no ādas izsitumiem un aknes.

LASI VĒL: Ingvers ir ne vienmēr noderīgs: lūk, kam šī sakne ir kategoriski aizliegta!

Lai arī ir pieejamas daudzas dārgas dermatoloģiskas formulas tirgū, kas palīdz mazināt pigmentācijas parādīšanos, ir arī daudz lēti, dabiski līdzekļi, kurus iespējams izmēģināt mājās. Paskatīsimies.

Svaiga kartupeļa šķēles

Kartupeļi ir pārpilni ar barības vielām, ieskaitot vitamīnu B, kas veicina ādas šūnu atjaunošanos, kā arī niacinamīda, pazīstama ar savām ādu balinošajām īpašībām. (Kurš gan būtu domājis, ka kaut kas tik parasts kā kartupelis, varētu būt tik dinamisks?)

Lai cīnītos ar pigmentāciju, Rapid Home Remedies iesaka berzēt seju ar svaiga kartupeļa šķēli trīs līdz četras reizes dienā, pa 10 minūtēm katru reizi. Ja kartupelis liekas sauss vai abrazīvs, mājaslapa iesaka samitrināt šķēli ar ūdeni. Pēc kāda laika jūs pamanīsiet, ka pigmentācijas plankumi ir samazinājušies.

Dabīgais jogurts bez piedevām

Kur vēl labāks veids, kā risināt ādas problēmu, ja līdzekļa sastāvdaļas jau atrodas tavā ledusskapī? Tas var izklausīties nedaudz dīvaini, bet Holistic Health Herbalist paskaidro, ka “jogurtā atrodas pienskābe – maigs, bet dabisks hidroksilgrupas skābju veids, kas attīra, mīkstina ādu un balina tumšos pleķus”. Lai izmēģinātu šo dabisko līdzekli, uz ādas tumšajiem pleķiem uzsmērē treknu jogurtu un atstāj uz 20 minūtēm.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru