Visi, kas glabā to savās mājās, bieži slimo… Dažas lietas, no kurām vajag tikt vaļā.

Jo vairāk mēs uzzinām par lietām, kuras ir mūsu mājās, jo saprotamāka kļūst vienkārša patiesība: cilvēks kaitē sev pats. Jau sen ir zināms, ka ierastie priekšmeti, kas ir gandrīz katram mājās satur bīstamas vielas.

Jaunākie zinātniskie pētījumi apstiprina: bīstamie kancerogēni, tādi kā, formaldehīds, naftalīns, triklozāns, var būt vēža rašanās cēlonis. Un ko mēs darām? Sadzīves preces ar augstu šo ķīmisko vielu bīstamību turpina piepildīt tirgu, un mēs nesam to visu mājās… Iepazīties ar svarīgu informāciju, padarīt savu mājokli par ķīmiski drošu zonu nekad nav par vēlu.

Lietas, kas izraisa vēzi. Gaisa atsvaidzinātāji. Ieelpojot ar pilnu krūti gaisa atsvaidzinātāju, var nopelnīt ne tikai augšējo elpceļu iekaisumu. Mūsdienu atsvaidzinātāji satur gaistošās vielas, kas provocē vēža šūnu attīstību organismā. Vienkāršs veids, kā atsvaidzināt gaisu mājā — novārīt citrona vai apelsīna mizu. Drošs veids kā aromatizēt gaisu vannas istabā un sanitārajā mezglā: dažas piles iemīļotas ētera eļļas uz tualetes papīra ruļļa. Vajag censties pēc iespējas mazāk izmantot spēcīgus ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus dažādām virsmām — viņi ne tikai nogalina netīrumus, viņi nogalina arī tavu veselību. Par laimi, tīrību var uzturēt ar dabīgiem līdzekļiem.

Mutes skalošanas līdzeklis un zobu pasta.

Plaši izmantojamās vielas to sastāvā — triklozāns un fluorīds. Tie ir ļoti bīstami savienojumi, kas spēj uzkrāties organismā. Tāpat bīstamas ir spilgtas krāsvielas, kuras ar uzviju pievienotas parastajai zobu pastai. Laiks sākt lietot organisku dabisko zobu pastu!

Izsviediet traukus ar teflona segumu no savas virtuves nekavējoties!

Pats par sevi teflona pārklājums, protams nav slikts. Teflona pārklājumi ļauj gatavot ēdienu ar minimālu eļļas daudzumu, ēdiens nepiedeg. Bet kā tikai uz tāda pārklājuma parādās skrambiņa, tādi trauki kļūst bīstami: kad sabojātais segums uzkarst, tas izdala bīstamas ķīmiskas vielas, piemēram perfluoroktānā karbonskābe, kurai nav vietas cilvēku ēdienā. Lieto kvalitatīvus traukus, kurus ir grūti saskrāpēt un sabojāt.

Ieradums glabāt vecos apavus ir ļoti bīstama, uz veco apavu zolēm var būt ķīmiskie savienojumi, kuri piesārņo gaisu mājā.

Lieto dabisku aizsardzību pret kukaiņiem: maisiņi ar lavandas ziediem var lieti noderēt.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru