Viņai ir 105 gadi, viņam ir 106. Viņi nosvinēja savu astoņdesmito gada dienu. Tā gan ir mīlestība!

Viss sākās zooloģijas stundā 1934. gadā. 21 gadu vecais Džons Hendersons sēdēja tieši aiz Šarlotes Kērtisas. Un viņa vīrietim ļoti iepatikās. Un tagad šis pāris svin jau 80 kāzu gadadienu. Hendersoni ir vecākais precētais pāris uz planētas.

Džons dzimis Fortvortā 1913. gadā un atceras visus nozīmīgākos cilvēces sasniegumus pēdējo 100 gadu laikā: radio, internetu, televīziju. Trīsdesmitajos gados viņš pārcēlās uz Ostinu, lai iestātos Teksasas universitātē.

LASI VĒL: Līgavaiņa vecmāmiņa uz kāzām uzaicināja viņa bijušo draudzeni. Līgava izskrēja no zāles, izdzirdot viņas vārdus

Šarlote dzimusi Aiovas štatā 1914. gadā. Kad viņai bija apmēram 20 gadu, viņas vecākās māsas vīrs gāja bojā lidmašīnas avārijā. Visa Šarlotes ģimene pārcēlās uz Teksasu, lai palīdzētu māsai. “Viņai vajadzēja piecus gadus, lai izlemtu, ka viņa vēlas precēties,” smejoties saka Džons. Šis bija Lielās depresijas vidus, un pāris vēlējās nopelnīt nedaudz naudas, pirms mājas celtniecības uzsākšanas.

1939,gada 22. decembrī Džons un Šarlote apprecējās. Medusmēnesi viņi pavadīja Sanantonio, nakšņojot viesnīcā, viena nakts šajā viensnīcā izmaksāja septiņus dolārus.

Lai arī viņi ir kopā 85 gadus, Hendersoni ir precējušies tikai 80 gadus. Tāpēc viņu laulība netiek uzskatīta par pašu garāko. Rekords pieder Zelmīrai un Herbertam Fišeriem, kuri bija precējušies 86 gadus un 290 dienas līdz Herberta nāves dienai 2011. gadā.

Hendersoniem patīk ceļot, īpaši ar kruīza kuģiem. Viņi bijuši Dienvidamerikā, Skandināvijā, Ķīnā un desmitiem citās vietās.

Kāds ir viņu ilgmūžības noslēpums? Viņi dzīvo ar mēru. Viņi ēd pareizi, nedzer daudz, bet Džons joprojām gandrīz katru dienu trenējas sporta zālē. Viņiem ir lieliska veselība, vienīgā kaite ir slikta dzirde. Hendersoniem nav bērnu.

LASI VĒL: Kartupeļi savā sulā – tik garšīgi, ka gribēsiet tos gatavot katru dienu

“Daži cilvēki saka, ka tieši tāpēc mēs dzīvojam tik ilgi!” – joko Džons. Un vēl kas, viņi nekad nestrīdas. Viņi mēģina nokārtot visas domstarpības pirms gulētiešanas.

Un cik ilgu laiku tu esi kopā ar savu otro pusīti?

avots:  jesusdaily.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru