Tipiska kļūda, kuru daudzi pieļauj, izmantojot alumīnija foliju!

Ir patīkami sevi un mājiniekus palutināt ar vakariņām. Un gandrīz katrs produkts kļūst daudz garšīgāks un daudzreiz sulīgāks, ja ierastās cepšanas-vārīšanas vietā to cep alumīnija folijā. Bet daudzi, kartupeli vai topošo steiku ietinot folijā, pieļauj vienu un to pašu kļūdu. Uzminiet, kādu?!

Ēdiena pagatavošanai ar alumīnija foliju ir daudzi plusi: mazāk eļļas, vairāk sulas, vienmērīga termiskā apstrāde. Ne velti šim paņēmienam ir tik daudz piekritēju. Tikai viņi visi ir sadalījušies divās karojošās nometnēs.

Vieni ir pārliecināti, ka ietīšana alumīnija folijā jāveic ar matēto pusi uz produktu, bet otri – ar spīdīgo. Bet “oponents” noteikti pieļauj kļūdu. Kuram ir taisnība, un kuram nē – ko tagad darīt?

LASI VĒL: Šķēres kļuva neasas? Ātrs un viegls veids, kā tās uzasināt!

Ar kuru pusi uz augšu ir jāietin produkti gatavošanai?

Gan vieni, gan otri taisnības meklējumos nonāk pie skolas kursa fizikā un atcerās par tādu alumīnija folijas īpašību kā siltuma atstarošanu. Bet tas nekādā veidā neatbild uz uzdoto jautājumu: ar kuru pusi alumīnija folijai ir jābūt pret produktu. Apķērīgākie prāti var uzskaitīt arī siltuma atdeves paņēmienus: siltumvadītspēja, konvekcija un siltuma izstarošana.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">VILIS</cite>

    Gadus divdesmit ir aizliegts sab. ēdināšanas uzņēmumos lietot alumīnija traukus un piederumus, kuri saskaras ar pārtikas produktiem. Ar ko follija ir labāka?

Pievienot komentāru