Tipiska kļūda, kuru daudzi pieļauj, izmantojot alumīnija foliju!

Tikai alumīnija folijas puse konvekciju neietekmē. Kas attiecas uz siltuma izstarošanu, tad matētā puse siltumu aiztur, bet spīdīgā – atstaro. Bet pagatavošanas ātrumu tas praktiski neietekmē.

Dažādās alumīnija folijas puses ir mašīnveida ražošanas sekas.

Alumīnija folijas ražotāji atklāj patiesību: abām pusēm ir pilnīga taisnība! Nav nekadas nozīmes, ar kuru pusi uz augšu vai uz leju ir folija. Ja runa nav par alumīnija foliju ar pretpiedegšanas pārklājumu, tad ar ēdienu jāsaskaras tikai matētajai virsmai (ar atzīmi “non-stick”). Citos gadījumos dažādās alumīnija folija puses ir vien mašīnveida ražošanas sekas. Ar absolūti vienādām īpašībām.

LASI VĒL: Šķēres kļuva neasas? Ātrs un viegls veids, kā tās uzasināt!

Ietiniet ciešāk!

Bet, kas patiešām ir jāizdara, bet daudzi to aizmirst, ir produkti alumīnija folijā jāietin pēc iespējas ciešāk. Alumīnija folijai ir jāpieskaras visai topošā ēdiena virsmai, bez “kabatiņas” gaisam. Tikai tādā gadījumā viss izcepsies vienmērīgi un ātri. Tā kā šī nianse ir jāiegaumē jo īpaši uzmanīgi. Bet nevis jāietin uz ātru roku, kā nu sanāk.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">VILIS</cite>

    Gadus divdesmit ir aizliegts sab. ēdināšanas uzņēmumos lietot alumīnija traukus un piederumus, kuri saskaras ar pārtikas produktiem. Ar ko follija ir labāka?

Pievienot komentāru