Svarīgi vitamīni redzes atjaunošanai. Kas ir jāēd un kādos daudzumos?

Acu slimības sastopamas 65% pasaules iedzīvotāju. Riska grupā ir ne tikai pensionāri. Problēmas ar redzi aizvien biežāk parādās jauniešiem pēc 30 gadiem un pat maziem bērniem!

Tur, kur nepieciešama operatīva iejaukšanās, tautas līdzekļi, diemžēl, ir bezjēdzīgi. Taču pastāv vairākas metodikas, kas reāli palīdz, ja laikus sākt profilaksi.

Vislabākais avots, kurā paslēpti labākie vitamīni tavai veselībai — tas ir tavs ledusskapis! Tur nav nekā smieklīga, jo no pārtikas kvalitātes ir atkarīga tava organisma pareiza darbība. Mēs sīki aplūkosim, kāda pārtika nepieļaus problēmas ar redzi.

Noskaidrosim, cik lietderīgām vielām produktā ir jābūt, lai no tām būtu maksimāls labums acīm. Acu tīklenes pigments satver sevī A vitamīnu (retinolu). Pateicoties viņam mēs varam redzēt sliktā apgaismojumā. Ja ir tā trūkums— redze var pasliktināties līdz pat aklumam. A vitamīna trūkums var izraisīt konjuktivītu, glaukomu un keroftālmiju.

Kur tad atrast šos vitamīnus? Pareizi, virtuvē! A vitamīns uzsūcas organismā divos veidos: tīrā veidā (dzīvnieku izcelsmes produkti) un kā beta-karotīns (augu izcelsmes produkti).

Visi dārzeņi un augļi sarkanā, dzeltenā un oranžā krāsā un zaļumi satur karotīns. Atceries, A vitamīns — taukos šķīstošs, un tavā ēdienkartē noteikti jābūt taukvielām.

Šķir nākošo lapu un uzzini, kādus produktus ir jālieto uzturā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru