Svarīgi vitamīni redzes atjaunošanai. Kas ir jāēd un kādos daudzumos?

Kā tik sākas problēmas ar redzi obligāti iekļauj savā ēdienā šādus produktus:

Aknas

Nevajag noniecināt šo produktu. Kopumā 100 gramos liellopu cāļa vai cūku aknās ir pietiekams daudzums A vitamīna. Ļoti vērtīgas skaitās mencu aknas. Tajās ir daudz neaizvietojamu taukskābju, un arī vitamīni A, D, E, C, folijskābe.

Svaigi zaļumi.

Retinola saturošie līderi: skābenes, spināti, pētersīļi, lakši, loki. Obligāti jāpērk zaļumi mājas ēdienam un neaizmirsti par salātiem!

Melone.

Šis saldais deserts ļoti bagāts, ne tikai ar vitamīnu A bet arī C. Tāpat tajā ir vitamīni B1; B2, РР, ir kālijs, nātrijs, kalcijs un dzelzs. Dzelzs tajā ir 17 reizes vairāk nekā pienā!

Burkāni.

Visi kopš bērnības zina par šā produkta vērtībām. Burkānu dziednieciskās īpašības izskaidro ar bagātu sastāvu.

Batātes. (saldie kartupeļi)

Saldie kartupeļi nav visiem pazīstami, bet ir pelnījuši īpašu uzmanību. Tajā ir vitamīni B, C, РР un A. Tāpat daudz kalcija, fosfora, karotīna. Pameklējiet šo brīnumaino bumbuli tirgū, no tā var pagatavot gardus un noderīgus ēdienus

Tomāts.

Ja dienā vari izdzert glāzi tomātu sulas, vari droši aizmirst par par A un C vitamīnu trūkumu.

Aprikozes.

Aprikozes garšo gan bērniem, gan pieaugušiem. Šo veselīgu augli droši pērc sezonā, un jo vairāk jo labāk Ziemā var pirkt žāvētas aprikozes, viņi ne mazāk vērtīgi.

Mežrozīte.

Kur ir īsta vitamīnu krātuve, tad tas ir noteikti mežrozēs. Viņas vērtīgu īpašību pat saskaitīt grūti. Dziednieciskās ogas satur daudz C vitamīna, karotīna P, B2, E, K, kā arī dzelzs, kālija, kalcija, magnija un daudz citu vērtīgu īpašību. Mežrozes ir īpaši aktuālas pret ziemas slimībām. Labāk lietot kā aromātisku dzērienu.

Ogas vajag sasmalcināt, pārliet ar ūdeni, uzvārīt, ļaut ievilkties kādu laiku. Bet ja ar medu, sanāks īsts sapnis, nevis dzēriens!

Mūsu daba bagāta ar naturāliem produktiem, kas palīdz tikt galā ar dažādām slimībām, novērtē un cieni to. Novēlu, lai tavas acis nekad neslimotu un ar acīm būtu vienmēr viss kārtībā!

Ja tavi draugi šaubās, kādi vitamīni jālieto redzes uzlabošanai, parādi viņiem šo rakstu, tas būs viņiem noderīgs.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru