Šī mamma 5 dienas nepārgrieza mazuļa nabassaiti ar placentu. Un, lūk, kas notika…

Iedomājieties, ka jūs sēžat pie galda ar vīru, 4 gadīgu meitu un jaundzimušo bērnu, turot plecā somu, ar … viņa placentu. Tieši tā darīja, Klāra Riba manna – novators  no Kvīnslendas.

LASI VĒL: 6 nedēļas pēc dzemdībām ārsti izbrīnīja laulāto pāri ar diagnozi. Vīrs nobālēja, to dzirdot!

Pēc bērna piedzimšanas austrāliete nolēma nepārgriezt nabas saiti ar placentu, bet atstāt to visu kā ir. Tādas dzemdības tiek sauktas par – lotosa dzemdībām, un pēdējā laikā kļūst arvien populārākas.

Veselas 5 dienas visa ģimene dzīvoja ar jaundzimušo un viņa placentu. Pēc tam placenta atdalījās dabīgā veidā.

„Es dzemdēju mājās, tāpēc es gribēju, lai neskartā dzemdību būtība tā arī turpinātos. Es vienmēr jutu, ka tas jādara pēc iespējas piesardzīgāk, un es ļāvu, lai viss notiek dabiski un bez iejaukšanās”, — dalījās Klāra.

Lotosa dzemdībām (bez nabas saites pārgriešanas) ir daudz priekšrocību: daži to iesaka par lietderīgu bērna veselībai, citi — labākai vienotībai starp māti un mazuli. Placenta parasti nokalst un atkrīt pēc  5-9 dienām.’

LASI VĒL: Sniega vētrā nokļuvusi grūtniece dzemdē bērnu mežā, pateicoties neparastiem palīgiem. Šis notikums izklausās kā pasaka!

„Es gribēju būt saudzīga pret placentu, jo viņa bija izdarījusi tik daudz manam bērnam”, — saka Klāra.

Bet realitāte mazliet atšķīrās no gaidītā. Lūkass piedzima pašā  karstākajā Austrālijas gadalaikā, un jau pavisam drīz placenta sāka smirdēt. Vecāki apbēra placentu ar smaržīgām zālītēm, pakoja drēbju maisos, tomēr arvien vairāk sapņoja par to, lai tomēr pārgrieztu to.

Tomēr ģimene izturēja 5 dienas pēc tam vēl ilgi vēdināja māju un mazgāja no sevis nost nejauko smaku.

Avots: soulpost.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru