Salāti “Slotiņa”, vai kā to vēl dēvē, “Birstīte”, ir ļoti populāri nu jau daudzus gadus. Kas gan tik īpašs no pirmā acu uzmetiena tik vienkāršajam ēdienam?
Viss noslēpums slēpjas tā veselīgajās sastāvdaļās, starp kurām valda biete – visu iespējamo vitamīnu un minerālu avots.
Lai arī “Slotiņa” izskatās nebūt ne tik izsmalcināti un nav īpaši ekstotiski, toties šie salāti ir atradums tiem, kuri vēlas attīrīt organismu un pat nedaudz notievēt. Ir daudzi varianti, kā tos pagatavot, tāpēc iepazīstināsim tevi tikai ar klasisko recepti.
Klasiskā “Birstes” recepte
Sašķērē svaigu kāpostu un sarīvē svaigu bieti un burkānus – attiecībā 3 : 1 : 1. Saspied dārzeņus, lai tie nolaistu sulu, un pievieno nelielu daudzumu citrona sulu. Pēc vēlēšanās pievieno pikantumam sasmalcinātu ķiploku. Var pielikt vēl nelielu daudzumu dabīgās augu eļļas, īpaši ieteicama ir lineļļa.Sāli salātiem pievienot nevajag.
Ņem vērā: ja ir pazemināts skābuma līmenis kuņģī, tad labāk svaigu kāpostu aizstāt ar skābētiem kāpostiem.
Nākošajā lapā atradīsi citus šī salāta variantus