Sastāvdaļas:
Mīkla:
- Milti — 3 glāzes
- Мargarīns — 250 grami
- Soda — 1 tējkarote
- Cukurs — 1 glāze (nepilna)
Pildījums no biezpiena:
- Biezpiens — ½ kg
- Olas — 3 gab.
- Cukurs — 1 glāze (nepilna)
- Rozīnes — 100 grami
- Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Pagatavošana:
- Pirms mīklas pagatavošanas labāk visus produktus atdzesēt.
- Uz liela virtuves dēļa izberam izsijātus miltus. Miltiem pievienojam gabaliņos sagrieztu margarīnu, cukuru, sodu un vēlreiz samaisām. Es to atkal darīju ar nazi.
Dažās receptēs piedāvāts sviestu vai margarīnu sarīvētu uz rīves. Bet, tā kā šī smilšu mīkla ir ar drupačām, tad labāk to kopā ar miltiem sasmalcināt ar nazi. - Mūsu neparasto mīklu ievietojam ledusskapī.
- Tajā pašā laikā ķeramies klāt pildījumam. Sakuļam biezpienu ar olām, cukuru un vaniļas sīrupu (es to darīju ar blenderi). Pievienojam rozīnes un pēc tam samaisām.
- No ledusskapja izņemam mūsu drupačas un tās lielāko daļu izberam līdzenā kārtā uz plāts, neplacinot. Izlīdzinām, malās veidojot maliņas. Cepešplāti nevajag iesmērēt!
- Pa virsu izklājam biezpiena pildījumu. Un apberam ar atlikušo drupaču daļu.
- Liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C uz aptuveni 40–50 minūtēm.
- Ļaujam nedaudz atdzist un izņemam mūsu pīrāgu no plāts (man tas sanāca bez pūlēm).