Salāti “Birste”, kas izvada no organisma visu lieko

Citas salātu “Birstes” receptes

  1. Bez klasiskās receptes ļoti populārs salātu “Birste” variants ir ar skāba ābola pievienošanu. Ja tev garšo žāvēti augļi, tad ar dažādot salātus, dārzeņiem pievienojot sasmalcinātas žāvētās aprikozes un plūmes – tās arī veicina kuņģa attīrīšanu un vispār ir ļoti veselīgi.
  2. Un kā tev patīk svētku dārzeņu “Birstes” variants? Klasiskajam ēdienam pievieno ķiploku, valriekstus, papriku un sāli. Svaigos kāpostus var nomainīt ar skābētiem kāpostiem. Tādus salātus nav kauns klāt uz svētku galda, un pēc svinībām nav pārēšanās sajūtas.
  3. Salātus “Birste” var pagatavot arī pēc sekojošas receptes: ņem 40 gramus kāpostus, pa 200 gramiem sarkanās bietes un burkānus, 1 ēdamkaroti citrona sulas un ½ glāzi ciedru riekstus. Bietes un burkānus, tāpat kā klasiskajā receptē, sarīvē uz vidējas rīves, bet kāpostu sīki sasmalcina. Ciedru riekstus sasmalcina blenderī, pēc tam pievieno karotīti citrona sulas un visu kārtīgi samaisi. Samaisi visus dārzeņus un pievieno citronu-riekstu mērci.

Jau ne vienu gadu vien šis ēdiens tiek dēvēts par “Notievēšanas salātiem”. Un vēl salāti labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru un veicina to attīrīšanu. Tādi vienkārši salātiņi, bet izvada visu kaitīgo no organisma!

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru