Noklausījos savas mājkalpotājas sarunu ar draudzeni

– … Es pavisam nejauši to dzirdēju! – stāsta trīsdesmit piecus gadus vecā Nadježda. – Pārnācu agrāk, nekā vajadzēja… parasti, kad lifts stāvā apstājas, to dzīvoklī var ļoti labi dzirdēt. Taču nedēļu atpakaļ es izlēmu, ka uz savu sesto stāvu kāpšu pa kāpnēm – tāda sava veida sportošana… Valentīna par to protams nezināja. Tā es uzkāpju, pieeju pie dzīvokļa, meklēju somiņā atslēgas un dzirdu kā Vaļa stāv priekštelpā un runā pa telefonu…

LASI VĒL: Reiz es ieraudzīju, kā mana vīramāte balina virtuves dvieļus! Tagad vienmēr izmantoju šo noslēpumu!

Valentīna – sieviete, kas nāk pie Nadježdas divreiz nedēļā kopt trīsistabu dzīvokli un dara to absolūti perfekti. Pavisam nesen Nadja nevarēja vien beigt lielīt savu palīdzi – gan akurāta, gan pedantiska, gan atbildīga, gan godīga. Stādā ātri, uzkopj pamatīgi, ar sarunām neuzbāžas, nekad nekavē, nespriedelē, viss ir par lietu un punktuāli.

Valentīna strādā pie Nadježdas jau četrus gadus, tāpēc Nadja var vienkārši viņu atstāt dzīvoklī un pati iet kārtot savas darīšanas. Vēl vairāk – Valentīnai jau sen ir savas atslēgas un ceturtdienās viņa pati atslēdz un aizslēdz dzīvokli, jo Nadja ir darbā.

Tieši ceturtdien arī Nadježda dzirdēja šo Valentīnas sarunu ar kādu viņas paziņu pa telefonu, jo atgriežas mājās agrāk, nekā ierasts.

– Bet ko tad viņa priekšnamā, uzreiz aiz durvīm? Nevarēja iet istabā pļāpāt?

– Nu viņai taču soma priekšnamā, telefons somā. Kad viņa atnāk strādāt, tad pārģērbjas n telefonu līdzi neņem, mazums kas! – skaidro Nadježda. – Iekritīs pēkšņi ūdens spainī, piemēram. Viņa telefons ir liela vērtība! Un zvana viņai reti. Bet te piezvanīja un viņa, acīmredzot, piegāja atbildēt, nepadomājot, ka kāpņu telpā visu var dzirdēt tik labi, it kā tu blakus stāvētu…

Stāvot aiz durvīm kāpņu telpā, Nadja par sevi uzzināja daudz ko jaunu. Izteicienus īpaši neizvēloties, Valentīna apsprieda gan saimnieces, gan mājinieku personības, gan viņu nekārtīgo dabu.

– Trīs dienu laikā piemēslo trīsistabu dzīvokli tā, ka tu pat iedomāties nevari! Jā, jā, tā lūk un rij arī daudz, it kā mūžam ēduši nebūtu! … Un atkritumu cik daudz, Taņa! Pie tam visur, vienmērīgā biezā slānī. Es nesaprotu, vai tad slinkums ir pacelt savu pakaļu un aiziet līdz miskastei?… Tiešām cūkas!…

To dzirdot Nadježda ir šokā. Viņa vienmēr ir uzskatījusi, ka viņām ar Valentīnu ir ļoti labas attiecības. Vaāli dzīvē neklājas viegli, viņa viena audzina divus bērnus un Nadja ļoti juta viņai līdzi. Ne reizi vien iejutās viņas situācijā, atdeva viņai labas, gandrīz jaunas lietas bērniem – apģērbu, apavus, mantas. Svētkos dāvināja labas dāvanas, un nesen paaugstināja algu – nav ko iebilst, Vaļa strādā lieliski.

LASI VĒL: Draudzenes mīļotais vīrietis viņu krāpj: teikt vai neteikt?

Acīs Vaļa smaidīja, pateicās. Reiz pat izteicās, ka par dažām dienām mājkalpotājas darbā viņai praktiski sanākot otrā alga – nauda, kas pielīdzināma viņas pamatdarba mēnešalgai.

Šķir nākošo lapu un uzzini, kas notika tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru