Netīrumi patiesībā ir labi. Kādēļ vecākiem nevajadzētu “glābt” savus bērnus no mikrobiem?

Ko visi vecāki dara nepareizi?

Viņi nevajadzīgi sterilizē visu, kam bērns pieskaras, turklāt tur viņus pēc iespējas tālāk no dzīvniekiem. Bērniem ļoti bieži tīra gan rokas, gan seju ar dezinfekcijas salvetēm. Šādas darbības ir saprotamas gripas epidēmijas laikā, taču ne jau visu laiku. Turklāt, ja suns nolaiza bērnam seju, tas nav bīstami – tas var būt pat ļoti veselīgi.

Roku dezinfekcijas līdzeklī – tie ir labi vai kaitīgi?

Kopumā var teikt, ka nekā laba tajos nav. Silts ziepjūdens ir viss, kas bērnam nepieciešams. Pat pavēss ūdens bērnam neradīs tik lielu kaitējumu, kā roku dezinfekcijas līdzekļi.

Piecu sekunžu likums tiešām strādā? (Ja uz zemes kaut kas nokrīt un jūs to paceļat ātrāk par piecām sekundēm, tad šis priekšmets/ ēdiens neskaitās netīrs)

Tas tiešām tā ir, tikai jāņem vērā, lai grīda nav speciāli netīra vai pārpilna ar bērnam kaitīgām vielām. Kopumā nav diži jāsatraucas, ja priekšmets vai ēdiena gabals pacelts ātri, jo tas nekādu kaitējumu bērnam nodarīt nevar.

Ko darīt, ja uz zemes nokritis knupītis?

Nolaiziet to un atgrieziet atpakaļ bērnam. Pētījumā, kas tika veikts ar 300 tūkstošiem bērnu, atklājās, ka bērni, kuru vecāki šādi dara, daudz mazāk cieš no alerģijām, astmas, ekzēmas un tamlīdzīgām slimībām.

Vai alerģija ir rezultāts tam, ka mēs pārāk traki rūpējamies par bērna tīrību un sterilas vides nodrošināšanu?

Noteikti! Agrāk mēs ēdām daudz vairāk svaigu, nemazgātu pārtikas produktu, kontaktējāmies ar dzīvniekiem, dzīvojām pa āru un uzņēmām dažādas baktērijas. Tagad mēs nemitīgi atrodamies iekštelpās, sterilizējam visu, kas atrodas mums apkārt, tādēļ imunitāte paliek pārlieku jutīga. Mūsu aizsargšūnas ir neitrofīli, kas no ilgstošas bezdarbības paliek ļoti agresīvi. Brīdī, kad šīs šūnas beidzot sastopas ar svešķermeņiem, piemēram, putekļiem – tie teju jūk prātā un sāk iekaist. Tā sākas astma, ekzēma, kā arī ēdiena alerģijas.

Kas bērnam ir jānodrošina?

Veselīgs uzturs! Mēs saprotam, ka tas nebūt nav viegli, taču to ir jāspēj izdarīt. Bērniem jādod visdažādākie dārzeņi, vairāk šķiedrvielu un mazāk cukura. Patiesībā vislabākais ir ļaut viņiem izpētīt pasauli. Ja viņi ir pareizi vakcinēti, tad saskarsme ar dažādiem kaitēkļiem tikai nostiprinās viņu veselību.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru