Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais arbūzu un meloņu laiks. Tieši tādēļ mūsu redakcija ir sagatavojusi veselu lērumu lielisku ideju un padomu, kā izvēlēties pašu gardāko, sulīgāko un maigāko meloni.
- Melonei ir jābūt palielai, taču tai nevajadzētu būt pārlieku smagai.
 - Tai jābūt apaļai vai iegarenai.
 - Melonei nevajadzētu būt kaut kādu skrāpējumu, iegriezumu, izvirzījumu vai iespiedumu.
 - Aromātam jābūt ar nelielu vaniļas, bumbieru, medus un pat ananasa noti.
 - Melonei nekādā gadījumā nevajadzētu smaržot pēc zaļumiem.
 - Melones “astītei” vajadzētu būt sausai.
 - Kad pa to uzsit, jāizdalās dobjai skaņai.
 - Kad melone tiek sagriezta, iekšā esošajām sēklām vajadzētu būt mīkstām šķiedrām, kas savieno sēklas. Šīm šķiedrām jābūt ļoti mīkstām un gaišām.
 
Meloņu veidi
Uzbeku vai kazaku melones
- Garša – mazāk salda
 - Forma – ovāla
 - Svars – no 5,5 līdz 9 kg
 
Dagestāņu melones
- Pēc garšas – ļoti saldas
 - Pēc formas – līdzīgas bumbai vai balonam
 - Svars – no 5 līdz 8 kg
 
