Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais arbūzu un meloņu laiks. Tieši tādēļ mūsu redakcija ir sagatavojusi veselu lērumu lielisku ideju un padomu, kā izvēlēties pašu gardāko, sulīgāko un maigāko meloni.
- Melonei ir jābūt palielai, taču tai nevajadzētu būt pārlieku smagai.
- Tai jābūt apaļai vai iegarenai.
- Melonei nevajadzētu būt kaut kādu skrāpējumu, iegriezumu, izvirzījumu vai iespiedumu.
- Aromātam jābūt ar nelielu vaniļas, bumbieru, medus un pat ananasa noti.
- Melonei nekādā gadījumā nevajadzētu smaržot pēc zaļumiem.
- Melones “astītei” vajadzētu būt sausai.
- Kad pa to uzsit, jāizdalās dobjai skaņai.
- Kad melone tiek sagriezta, iekšā esošajām sēklām vajadzētu būt mīkstām šķiedrām, kas savieno sēklas. Šīm šķiedrām jābūt ļoti mīkstām un gaišām.
Meloņu veidi
Uzbeku vai kazaku melones
- Garša – mazāk salda
- Forma – ovāla
- Svars – no 5,5 līdz 9 kg
Dagestāņu melones
- Pēc garšas – ļoti saldas
- Pēc formas – līdzīgas bumbai vai balonam
- Svars – no 5 līdz 8 kg