Nesen pamanīju, ka mana paziņa nēsā gredzenu, kaut arī jau sen ir šķīrusies: man kļuva interesanti, kāpēc

Pavisam nesen es pamanīju, ka mana paziņa nēsā laulību gredzenu, lai gan ar vīru jau sen ir šķīrusies. Manī tas radīja neizpratni. Kāpēc?

Jo gredzens droši vien ir nepatīkamu atmiņu izraisītājs – pat, ja starp šķirtajiem lauleņiem jūtas šķiršanās brīdī bija zudušas, attiecību pārtraukšanas fakts jebkurā gadījumā ir sāpīgs. Bet paziņa man pastāstīja, kas un kā.

LASI VĒL: 6 iemesli, kāpēc laulības gredzeni ir svarīgāki, nekā jūs domājat. Skaidro mācītājs

Mēģinājums slēpt šķiršanos?

Sākumā es domāju, ka mērķis ir tieši tāds. Draudzene jau trīs gadus ir šķīrusies, bet droši vien negrib, lai sveši cilvēki par to zinātu – noņemtais laulību gredzens noteikti piesaistīs uzmanību. Bet viņa ir slavena uzņēmuma galvenā menedžere, cienījama vadītāja un iedvesmotāja daudziem. Ko padomās citi? Viņa taču ir stipra un gudra sieviete. Interesanta, skaista, intelektuāli attīstīta, savā darbības sfērā atzīta. Šī sieviete iemieso tēlu, pēc kura tiecas daudzi! Bet bez vīra.

Vīrs un kažoks ir obligāti.

Ir tāds smieklīgs izteiciens. It kā sieviete tiek uzskatīta par cilvēku tikai tad, ja viņai ir kažoks un vīrs. Varbūt, ka šajā teicienā ir arī humors, bet daļa patiesības arī ir tajā atrodama. Lai kā arī būtu, mūsdienu stereotipi, kas sen jau sabiedrībā ir nostiprinājušies, savu ietekmi tomēr rada. Un mana paziņa to zina. Precēta sieviete rada daudz mazāk jautājumus un ļauj jūtami vienkāršot savstarpējo saziņu. Viņu ir daudz vienkāršāk “pieskaitīt” vispārzināmajam zīmolam. Turklāt tas ir sava veida apstāklis, kas nodrošina mieru un drošību. Ja meitene ir pievilcīga, tad viņai ir grūti izvairīties no mēģinājumiem iepazīties. Daudzas no viņām vīrieši uzskata par nepatīkamām un uzstājīgām. Tāpēc dažas meitenes speciāli nēsā laulību gredzenu, ko nu vēl runāt par šķirtu dāmu, kura vēl nav pārdzīvojusi šķiršanos, un tamlīdzīga attieksme viņu sāpina.

LASI VĒL: Skumjš daudzu šķiršanos iemesls

Gredzens – tas ir veids, kā ieturēt distanci

Vienkāršāk ir parādīt roku ar juvelierizstrādājumu liktenīgajā pirkstā, nekā paskaidrot, tieši kāpēc sieviete nevēlas iepazīties. Un vēl gredzens palīdz ieturēt sava veida distanci. Jo atribūti, kas asociējas ar laulību, iedarbojas gan uz sievietes ārējo, gan arī iekšējo sajūtu. Lai arī ideālā gadījumā sievietei sevi vienmēr ir jāmīl, neatkarīgi no apstākļiem. Attiecību pārtraukšana – tas nav viegli. Sievietei, kura ilgi ir bijusi precēta, ne vienmēr ir viegli pieņemt savu jauno sociālo statusu. Turklāt rētām ir vajadzīgs laiks, lai tās sadzītu. Tāpēc, ja jūs ieraugāt laulību gredzenu pirkstā paziņai, kura jau sen ir šķīrusies, saprotiet viņu un neapkraujiet ar jautājumiem, kas var sāpināt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru