6 iemesli, kāpēc laulības gredzeni ir svarīgāki, nekā jūs domājat. Skaidro mācītājs

 

Šo rakstu ir uzrakstījis amerikāņu mācītājs Deivs Villis.

Kā mācītājs es esmu vadījis daudzas kāzas. Tā ir viena no manām mīļākajām “darba” sadaļām. Es iegūstu vietu pirmajā rindā vienā no brīnišķīgākajiem mirkļiem, kādu jebkad piedzīvo pāri.

Man patīk vērot, kā līgavainis cenšas apvaldīt asaras, kad viņš pirmo reizi ierauga, ka viņa līgava nāk pie altāra. Man patīk, ka pāris knapi dzird vārdus, kurus es runāju visas ceremonijas garumā, jo viņi pazūd viens otra acīs, un priecājas par paša brīža svētlaimi.

Man patīk viss, kas paliekams zem vārda “kāzas”.

Viena no dziļākajām ceremonijas daļām notiek, kad man tiek iedoti laulību gredzeni. Es uzlieku gredzenus virs savas Bībeles un runāju par to, cik tie ir brīnišķīgi, un vēroju, kā pāris nervozi pirmo reizi uzvelk gredzenus viens otram pirkstā un skatās uz tiem ar izteiksmi: “Es tagad NEKAD to nenovilkšu!”.

Mani sarūgtina tas, ka tik ļoti daudzi pāri gredzenus tomēr novelk. Reizēm tas notiek ļoti praktisku iemeslu dēļ, piemēram, ādas stāvoklis vai darba apstākļi, kas nav juvelierizstrādājumiem labvēlīgi, bet lielākajā daļā gadījumu cilvēks vienkārši izvēlas tos nenēsāt un izdomā iemeslu tam, kāpēc tas nav tik ļoti svarīgi.

LASI VĒL: Audžumāte nejauši uzzināja, ka viņas bērni ir brālis un māsa!

Līdzīgi tam, kā par to uzzināja Frodo un hobiti episkajā Tolkina “Gredzena pavēlnieka” sērijā, reizēm gredzenam var būt daudz lielāka nozīme, nekā jūs domājat!

Neatkarīgi no tā, vai jūs nēsājat gredzenu vai nē, tas ir PIRMAIS, ko cilvēki pamana, satiekot jūs, un viņi bieži izdara secinājumus par jūsu attieksmi pret laulību, balstoties uz gredzena esamību vai neesamību.

Mana vecmāmiņa desmitiem gadu bija atraitne, bet laulību sākumā mans vectēvs viņu piekrāpa, turklāt ar vairākām mīļākajām. Viņa nekad pilnībā neizārstējās no šīm sāpēm.

Līdz pat šai dienai, kad viņa runā par kādu, vai tas būtu cilvēks, kuru viņa pazīst, vai arī sabiedrībā zināma slavenība (pat mācītāji), viens no viņas pirmiem novērojumiem vienmēr ir, vai “viņš vienmēr nēsā laulību gredzenu”, vai arī “viņš nenēsā laulību gredzenu”.

Balstoties uz vienu gredzenu, viņa spriež par vīrieša godīgumu un uzticību sievai. Lai arī tas var būt ļoti šaubīgs rādītājs, daudzi cilvēki izdara analogus pieņēmumus.

Jūsu gredzens – tas ir ikdienas atgādinājums par to, ka katrs jūsu pieņemtais lēmums kaut kādā veidā ietekmē arī jūsu laulāto.

Gredzens ir taustāms simbols, kam jūsu laulātais ir jāpatur jūsu sirdī, jūsu grafikā un katrā jūsu dzīves daļā.

Kopš brīža, kad jūs pateicā “jā”, katrs jūsu dzīves aspekts tagad ir saistīts ar jūsu laulāto. Viss, ko jūs darāt ar savu laiku, saviem vārdiem, savu naudu utt. Tā vai citādi ietekmēs jūsu laulāto, tā kā gredzens ir vienkāršs atgādinājums par to, ka viss, kam jūs pieskaraties, skars jūsu laulību.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru