Saldi un kraukšķīgi!
Sastāvdaļas (uz 1 litru):
- nelieli gurķīši – ~12 gabali
- plāna citrona šķēlīte
Marinādei:
- citronskābe – 0,5 tējk.
- cukurs – 75 gr
- ūdens – 0,5 litra
- rupjā sāls – 20 gr
Burkas dibenā:
- ķiploks – 2 daiviņas
- dilles – 1 ziedkopa
- upeņu lapas – 2
- lauru lapas – 2
- mārrutka lapa, vai sakne (1cm gabaliņš)
- pēc vēlēšanās estragons (tarhūns) vai ķiršu lapa
Gatavošana:
Iepriekš iemērcam gurķus aukstā ūdenī uz 3 stundām.
Liekam sterilizētas burkas dibenā visas lapas un garšvielas.
Saliekam gurķus un citrona šķēli burkā, aplejam ar verdošu ūdeni un noturam 20 minūtes. Nolejam ūdeni, mums tas vairs nebūs vajadzīgs.
Gatavojam marinādi: pievienojam ūdenim sāli, cukuru un citronskābi un pēc uzvārīšanās vārām vēl vienu minūti.
Aplejam gurķus ar verdošu marinādi un aizvākojam ar sterilizētu vāku, apgriežam otrādāk un sasedzam līdz pilnīgai atdzišanai.
Jāglabā vēsā vietā.
Labu apetīti!
[…] LASI VĒL: Neprātīgi gardie „Prāgas” gurķīši ziemai!! […]