Meitene atrada svešu viedtālruni. Tas, ko viņa tajā atrada, viņu šokēja

Kā pasargāt informāciju, kas pieejama jūsu viedtālruņos?

Nekad nesaglabājiet savā telefonā pierakstītus pin kodus un bankas konta paroles.

Jau no paša sākuma uzlieciet saviem sociālajiem tīkliem un e-pastiem sarežģītas paroles. Noteikti izrakstieties ārā no šīm lietotnēm, ja zināt, ka telefons paliks ģērbtuvē skapītī vai arī tad, ja bieži mēdzat to kaut kur aizmirst.

Uzlieciet speciālas paroles, kuras nepieciešams ievadīt tad, ja vēlaties apskatīt fotogrāfijas, video materiālus un sarakstes. IPhone lietotājiem tas ir NQ Vault vai SpyCalc, bet Android lietotājiem – FileVault vai Hide it Pro.

Uzstādiet arhīvu: IPhone lietotājiem tas saucas iUnarchive, bet Android lietotājiem ZArchiver. Arhivējiet savus failus un izdomājiet sarežģītu paroli.

IPhone lietotājiem arī Siri nav drošs. Viedtālruņa uzstādījumos uzlieciet iestatījumus, ka šī lietojumprogramma tiek izslēgta, līdzko telefons ir bloķēts.

Turpmāk dzīvē: uzstādiet savam viedtālrunim paroli. Nav svarīgi, kādu: grafisko vai ciparu. Izveidojiet paroles, kuras jums ar kaut ko asociējas, tādā gadījumā jūs viņas tiešām neaizmirsīsiet.

LASI VĒL:9 lietas, par kurām jūsu vīrs jums nestāsta, bet par kurām ir jāzina 

Pasargājiet sevi un sev tuvos! Noteikti pastāstiet par šo arī saviem draugiem, radiem un paziņām, lai arī viņi aizdomājas par to, ka dzīvo laikmetā, kad personīgās informācijas noplūde ir neizbēgama, ja vien neseko līdzi visam notiekošajam un aktuālajam.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru