Meitene atrada svešu viedtālruni. Tas, ko viņa tajā atrada, viņu šokēja

Vai esat kādreiz aizdomājušies, cik patiesībā daudz par jums zina jūsu viedtālrunis? Jūsu vārds, vecāku vārdi, kontakti, personīgās fotogrāfijas… Turklāt lielākā daļa cilvēku vispār neizrakstās ārā no saviem profiliem sociālajos tīklos. Grūti iedomāties, taču visu šo informāciju var saņemt pavisam svešs cilvēks!

“Meitene atstāja ģērbtuvēs savu telefonu. Kad centos viņai to atgriezt, kaut ko uzzināju…”

Twitter lietotāja ar nosaukumu @afronomics_ sporta ģērbtuvēs nejauši atrada telefonu. Viss, ko viņa vēlējās, bija atgriezt šim cilvēkam atpakaļ viņa telefonu. Meitene nolēma pameklēt informāciju par tās īpašnieku, lai spētu ar to pēc iespējas ātrāk sakontaktēties. Taču tas, ko viņa uzzināja, bija kaut kas šokējošs.

LASI VĒL: Atrada telefonu, gribēja atgriezt, bet pārdomāja…

Minūtes laikā meitene uzzināja, kā sauc telefona īpašnieci un kam viņa visbiežāk zvana. Par laimi telefons pats iezvanījās un īpašnieci izdevās atrast.

Lai vai kā, @afronomics_ aicina būt vērīgiem, jo tikai piecu minūšu laikā viņa atrada telefona īpašnieces vārdu un uzvārdu, kur viņa dzīvo un to, kur ir noparkots viņas auto. Viņa vērš uzmanību uz to, cik biedējoša ir šī situācija – iedomājieties, ka jūsu informācija nonāk kaut kāda ļaundara rokās, kurš tikai piecu minūšu laikā var uzzināt personīgu informāciju par jums.

Tādēļ meitene nolēma vērsties pie sabiedrības, aicinot citus attiekties pret savos viedtālruņos esošo informāciju ļoti vērīgi. Taču kā lai sevi pasargā? Mums ir atbilde!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru