Mazpazīstami veidi, kā nomierināt raudošu mazuli, kas patiešām darbojas

Pabarojāt, paaijājāt, pamperu nomainījāt, līdzekli pret kolikām iedevāt, vēderiņu pamasējāt, sildītāju ielikāt, uz rociņām pašūpinājāt, knupīti piedāvājāt, šūpuļdziesmiņu nodziedājāt, bet jūsu mazulis turpina raudāt?

Ja jūs pārliecinājāties, ka mazulis ir paēdis, viņam nav ne auksti, ne karsti, viņam nesāp vēderiņš, tad ir laiks meklēt citas nomierināšanas metodes.

Mēs zinām, cik grūti mūsdienu vecākiem ir orientēties pretrunīgās informācijas jūrā, kāda valda internetā, un tāpēc apkopojām tieši jums pārbaudītes mazuļu nomierināšanas metodes no slaveniem pediatriem un nepazīstamiem, bet apķērīgiem vecākiem.

Hamiltona balsts

Pediatrs ar 30 gadu stāžu, Roberts Hamiltons ir izstrādājis vienkāršu un iedarbīgu metodi, kas vislabāk strādā mazuļiem līdz 3 mēnešu vecumiem, tas ir, tieši tajā vecumā, kad mazuļus moka kolikas. Šo paņēmienu var izmantot arī vēlāk, vienkārši ar pieaugušu bērna svaru kļūs arvien grūtāk viņu noturēt.

Metode ir salīdzinoši vienkārša: mazuļa rociņas ir jāsakrusto uz krūtīm, pa virsu apķert ar savām rokām, ar otru roku mazuli pacelt, roku noliekot starp kājām. Tādā stāvoklī mazuli vajag viegliņām pašūpot uz augšu-uz leju, no vienas puses uz otru – un viņš pavisam ātri nomierināsies. Neticat? Paskatieties  vidео.

Hārvija Karpa metode

Pediatrs Hārvijs Karps savu nomierināšanas metоdi mazuļiem pamato ar to, ka ir svarīgi radīt mazulim sajūtas, kādas viņš sajuta dzemdē. Metodika sevī iekļauj 5 soļus:

  1. Ietīšana autiņā, jo dzemdē bija šauri.
  2. Mazuļa novietošana uz sāniem vai uz vēderiņa sev uz rokas.
  3. Skaņa “š-š-š” vai arī baltais troksnis.
  4. Viegla šūpošana uz augšu – uz leju, kādu viņš izjuta vēderā, kad mamma staigāja.
  5. Sūkāšana – ne obligāts, bet vēlams posms.

Baltais troksnis un ne tikai

Kad pieaudzis cilvēks ieslēdz baltā trokšņa skaņu, viņam ir grūti iedomāties, kā pie kaut kā tāda ir iespējams aizmigt. Bet patiesībā arī gan baltais troksnis, gan jebkuras citas monotonas skaņas patiešām sniedz nomierinošu iedarbību un palīdz iegrimt miegā.

Var patstāvīgi radīt skaņu “š-š-š” vai meklēt speciālus skaņu avotus: lieliski darbojas fēna, putekļusūcēja, veļasmašīnas, ventilatora, ūdenskrituma un pat vilciena skaņas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru