Marinēti arbūzi ziemai? Domāju, ka kaut kādi murgi…bet, pamēģinājusi, uzreiz izmainīju savu viedokli…

Praktiski katram garšo saldi arbūzi, neticami sulīgi un cukurīgi. Dažas saimnieces pat pamanās nodrošināties ar garšīgiem marinētiem arbūziem, kuri ziemas vakaros rotā ģimenes galdu.

Atkarībā no vēlamā, marinētu arbūzu var uztaisīt saldu vai sāļu ar vieglu skābumiņu. Pastāv ļoti daudz variantu, kā pagatavot arbūzus, apskatīsim divas vispopulārākās receptes. Marināti arbūzi burciņās ziemai, garšīgi un vienmēr pa rokai jebkurā brīdī.

Marinēti saldie arbūzi ziemai

Kā marinēt arbūzu ziemai? Tiksim skaidrībā. Šī ir visizplatītākā arbūzu marinēšanas recepte ar saldu piegaršu. Ļoti apetītelīga marināde ar bagātīgu garšu un patīkamu aromātu.

Nepieciešamie produkti trīs litru burkai:

  • 1 vidējs arbūzs;
  • 2 svaiga pētersīļa buntītes;
  • 50 ml parastais etiķis;
  • 3-5 ķiploka daiviņās;
  • 3 ēdamkarotes cukurs;
  • Pa 4 ķiršu, ozola un upeņu lapiņām;
  • 1 ēdamkarote sāls.

Kā marinēt arbūzus. Recepte:

  1. Burciņu rūpīgi izmazgājam ar sodu, noskalojam krāna ūdenī, iztvaicējam, lai tā būtu sterila. Karstais tvaiks nogalinās visus patogēnos mikroorganismus.
  2. Arbūzu nomazgāja, sagriežam vidēja izmēra trīsstūros, aptuveni divu centimetru biezumā. Jo lielāks arbūzs, jo lielāks gabalu skaits jums sanāks.
  3. Burkas apakšā izvietojam garšvielas, pēc tam kārtām blīvi kārtojam arbūza trīsstūrīšus.
  4. Saturu aplejam ar pusotra litra vāroša dūens. Sagatavi atstājam atdzist uz 35 – 40 minūtēm. Ja jūs konservējat litrīgajās burciņās, tad atdzišana notiks ievērojami mazāku laiku (uz litra burciņu vajag aptuveni puslitra ūdens).
  5. Pēc atdzišanas ūdeni nolejam. Ērtāk izmantot plastmasa vāciņu ar caurumiem. Liekam katliņu ar sīrupu uz uguns otrreizējai uzvārīšanai.
  6. Ar karsto šķidrumu otrreiz aplejam burciņas, atkal atstājam uz tādu pašu laiku atdzist.
  7. Aukstu sīrupu nolejam, vāram to trešo reizi. Ūdenī ieliekam garšvielas un etiķi. Marinādi uzvāram, aplejam sagatavi, aizvākojam burkas ar sterililem, ciešiem vākiem.
  8. Noliekam burkas otrādi, silti sasedzam, atstājam uz kādām trim dienām, tas ir, pakļaujam tā saucamajai aukstajai sterilizācijai.
  9. Sagatavi glabājam pieliekamajā vai pagrabā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru