Marinēti arbūzi ziemai? Domāju, ka kaut kādi murgi…bet, pamēģinājusi, uzreiz izmainīju savu viedokli…

Marinēti arbūzi ar tomātiem un sinepēm

Arbūziem gluži tāpat kā tomātiem, kas pagatavoti pēc tādas pašas receptes, piemīt piesātināti spilgta garša un aromāts. Uzkoda sanāk skābena ar pikantu noti.

Nepieciešamie produkti:

  • 2-3 kg tomāti;
  • 3 tējkarotes sinepju pulveris;
  • 2-3 kg nobrieduša arbūza;
  • 3 ēdamkarotes ķiploka (pa vienai 1 ēdamkarotei sasmalcināta ķiploka uz trīslitru burku);
  • 9 lauru lapas (pa 3 gabaliem);
  • 1 ēdamkarote diļļu sēklas;
  • 30 melno piparu gab. (pa 10 gab. burkā);
  • 1,5 ēdamkarotes sāls bez joda uz litru ūdens;
  • 3 ēdamkarotes etiķa esence;
  • 3 ēdamkarotes cukurs.

Pagatavošanas instrukcija:

  1. Arbūzu un tomātus noskalojam tīrā ūdenī. Tomātus atstājam veselus (labāk izmantot neliela izmēra tomātus ar cietu miziņu). Arbūzu griežam lielos kubiciņos, vai arī pēc izvēles. Lai varētu ielikt burciņās.
  2. Notīrām ķiploku, sarīvējam to uz smalkās rīves, izveidojot putriņu.
  3. Burciņas iepriekš kārtīgi izmazgājam, sterilizējam.
  4. No sākuma katrā burciņā ieliekam piparu gabaliņus un lauru lapas.
  5. Tālāk sāli, piepildām burciņu ar pamatsastāvdaļām.
  6. Katliņā uzvāram ūdeni, ielejam burciņā ar dārzeņiem. Pēc 10 minūtēm nolejam šķidrumu, atkārtoti uzvāram, pievienojot diļļu sēklas, cukuru un sāli.
  7. Katrai burciņai pievienojam sinepju pulveri, rīvētu ķiploku, etiķi. Aplejam ar vārošo marinādi, uzliekam vākus un atdzesējam zem segas.

Tādas ziemas sagataves no svītrainās ogas ir samērā neparastas, jo tām ir specifiska un oriģināla garša. Bet, neskatoties uz to, uzkoda ļoti ātri atradīs savus cienītājus jūsu ģimenes lokā. Lai visiem laba apetīte!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru