Lieliskākais ābolu pīrāgs: daudz ābolu, maz mīklas

Garšīgo un saldo ābolu pīrāgu var pagatavot pēc ļoti vienkāršas receptes.

Pīrāgs nav sauss, ir maigs un, pateicoties cukuram,  ar garšīgu karameļu garoziņu. Mīklas pamatā mēs lietosim kefīru. Ābolu šajā pīrāgā ir ļoti daudz, tāpēc tas sanāk aromātisks, ar bagātīgu garšu. Vēl vairāk aromāta tam piedod kanēlis un apelsīnu miziņa. Pīrāgs sanāks ļoti skaists, ar kraukšķīgu cukura garoziņu. Cepšanas laikā visa māja burvīgi smaržo.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nomizotu āboli
  • 4 olas
  • 160 gr pūdercukurs + 40 gr
  • 130 gr kefīrs
  • 1 tējk. vanilīna
  • Šķipsniņa sāls
  • 200 gr kviešu milti
  • 10 grami cepamā pulvera
  • 2 tējk. kanēlis
  • 1 apelsīna miziņa

LABĀKĀS KŪKU RECEPTES:

“Neredzamais” ābolu pīrāgs! Atradu šo recepti vecmāmiņas recepšu kladē
Biezpiena un ābolu sacepums. Deserts svara vērotājiem
Selgas cepumu torte – viena no manām mīļākajām mājas kūkām

Pagatavošana:

Sakuļam olas ar pūdercukuru, vaniļu un sāli, līdz veidojas gaisīga masa. ( pirms tam var ieslēgt plīti uz 180 grādiem, jo mīkla gatavojas ļoti ātri)

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru