Lieliskākais ābolu pīrāgs: daudz ābolu, maz mīklas

Sakultajai masai pievienojam kefīru ( es izvēlos biezas konsistences, ko gatavoju mājās pati)

Pierīvējam apelsīnu miziņu uz smalkās rīves, cenšoties nerīvēt mizas balto daļu, jo tā var piedot zināmu rūgtumu pīrāgam.

Atkal visu sajaucam ar mikseri.

Iesijājam miltus, cepamo pulveri un 2/3 kanēļa mīklā un sajaucam ar mikseri.

Ābolus notīrām un smalki sagriežam. Var izmantot arī speciālu rīvi. Pieliekam mīklai klāt ābolus. Visu samaisām ar lāpstiņu.

Sanāk maz mīklas un daudz ābolu.

Pannā izklājam cepamo papīru ( es cepu 20x30x5 lielā pannā), iesmērējam to ar augu eļļu vai sviestu.

Liekam virsū mīklu, izlīdzinām vienmērīgi pa visu pannu. Atlikušo pūdercukuru ( 40 gr) un kanēli ( tējk.) sajaucam un pārkaisām pa virsu.

LABĀKĀS KŪKU RECEPTES:

“Neredzamais” ābolu pīrāgs! Atradu šo recepti vecmāmiņas recepšu kladē
Biezpiena un ābolu sacepums. Deserts svara vērotājiem
Selgas cepumu torte – viena no manām mīļākajām mājas kūkām

Liekam cepties 180 grādos, apmēram 50 – 55 minūtes. Gatavību, kā vienmēr pārbaudām ar koka  irbulīti. Gatavo pīrāgu no pannas izņemam ar visu papīru. Pagaidām , lai atdziest, sagriežam gabaliņos un liekam galdā. Patīkamu tējas dzeršanu ģimenes vai draugu lokā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru