Ķīmijterapija pati par sevi var izraisīt vēzi un jaunus audzējus! Jauns pētījums

Jums tas ir jāzina.

Jaunā pētījuma rezultāti apliecina, ka ķīmijterapija var veicināt vēža izplatību un izraisīt vēl agresīvākas audzēju formas, ziņo The Telegraph.

Amerikāņu zinātnieki izpētījuši preparātu iedarbību uz krūts vēža slimniekiem un atklājuši, ka ārstēšana paaugstina vēža šūnu migrāciju uz citām ķermeņa daļām, kas gandrīz vienmēr ir nāvējoši.

Biežs nāves cēlonis sievietēm ir krūts vēzis. Daudzām pacientēm nosaka ķīmijterapiju pirms operācijas, taču, ņemot vērā jaunos datus, tas var novest pie metastāzēm, lai arī šī ārstēšana īstermiņā audzēju iznīcina.

Iespējams, toksiskie preparāti ieslēdz organismā atjaunošanās mehānismu, kura rezultātā audzēji kļūst stiprāki. Starp citu, tie arī palielina “caurumu” skaitu asinsvados, caur kuriem tad vēžu šūnas nonāk citās ķermeņa daļās.

Doktors Džordžs Karagiannis no Alberta Einšteina Medicīnas koledžas Ņujorkā atklāja caurumu skaita palielināšanos 20 pacientēm, kas saņēma divus visizplatītākos ķīmijterapijas preparātus.

Pētījumos viņš atklāja, ka pelēm kīmijterapija pret krūts vēzi izraisīja vēža šūnu skaita palielināšanos ķermenī un plaušās.

Doktors Karagiannis rekomendē izmeklēt pacientes ķīmijterapijas laikā, lai noskaidrotu, vai neveidojas caurumi un vēzis neizplatās.

“Viens no variantiem – iegūt audzēja audu paraugu pēc dažām pirmsoperācijas ķīmijterapijas reizēm. Ja būs vērojams marķieru skaita pieaugums, var ieteikt pārtraukt ķīmijterapiju un operēt, un pēc tam noteikt pēcoperācijas ķīmijterapiju. Šobrīd mēs plānojam veikt grandiozus pētījumus šajā jautājumā.

Šajā pētījumā mēs pētījām tikai vēža šūnu izplatību , ko izraisījusi krūts vēž ķīmijterapija. Tagad mēs gribam papētīt citas vēž formas, lai noskaidrotu, vai arī citur vērojama analoģiska aina. ”

Šis pētījums tika publicēts žurnālā “Science Translational Medicine.

Katram gadījuma padalieties ar šo jaunumu ar draugiem un tuviniekiem!

Avots: lifter,com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru