Tūristi no Turcijas atved šausmīgo vīrusu Koksaki. Sargājiet bērnus!

Lūk, kas par to būtu jāzina.

Tūristi no Ukrainas Turcijā žēlojas par jaunu Koksaki vīrusu, ar ko bieži slimo bērni.  Sociālajos tīklos viņi raksta:

“Atpūšoties Turcijā, trešajā dienā jaunākais bērns saslima ar Koksaki vīrusu, taču tad ārsti nepateica, kas tas ir. Pēc tam pārslimoja visi, tagad aplipis esmu arī es, slimība ir smaga: četras dienas 40 grādu temperatūra, pēc tam izsitumi, zirņa lielumā pa visu ķermeni un plīst, neguļu jau trešo diennakti, plus caureja.”

Komentāros citi lietotāji paziņo, ka arī saķēruši šo vīrusu Turcijā un pat jau  ieveduši Ukrainā. Nav brīnums, ka Ukrainas ārlietu ministrija uzdevusi  vēstniecībai Turcijā izpētīt baumas par epidēmiju un izstrādāt rekomendācijas ukraiņiem.

Mēs, savukārt, pastāstīsim , kas tas ir par vīrusu, kā tas izpaužas un kā to ārstē( pēc debate.com materiāliem)

Kas ir Koksaki vīruss? Koksaki ir enterovīruss. Tas ir zarnu trakta vīruss, kas aktivizējas vasarā, karstā laikā.  Kā likums, to pavada diareja, zarnu trakta darbības traucējumi, izsitumi un augsta temperatūra. Biežāk ar to slimo bērni.

Vīrusa inkubācijas periods ilgst no 2 līdz 10 dienām. Pirmie simptomi atgādina parastu gripu vai saaukstēšanos. Tāpēc, ja jums ir pasliktinājusies pašsajūta, sākas sāpes muskuļos un ir augsta temperatūra, visādam gadījumam griezieties pie ārsta un pārbaudieties.

Vēlāk parādās raksturīgs Koksaki vīrusa pazīme – nelielas čulgas uz ķermeņa. Tās var izveidoties visur, taču parasti mutē vai uz dzimumorgāniem. Tās neniezēs, taču sāpes un diskomfortu jūs sajutīsiet uzreiz. Koksaki vīrusa simptoms ir arī stipra caureja –kuņģa – zarnu trakta darbības traucējums.

Ja Koksaki vīrusu neārstē, tas var izraisīt nopietnas veselības problēmas: vispārēju centrālās nervu sistēmas iekaisumu, meningītu, paralīzi, perikardītu un pat diabētu!

Šķir nākošo lapu un uzzini, kā ar šo vīrusu inficējas, un ko iesākt, ja esat inficējušies

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru