Kāpēc nevar slēgt kondicionieri uzreiz pēc tam, kad esiet iekāpis mašīnā

Tas ir ļoti bīstami!

Daudzi cilvēki ieslēdz kondicionieri, tikko apsēdušies pie stūres, nemaz par to neaizdomājoties. Bet vai jūs ziniet, ka tas ir ļoti  bīstami  jums un pārējiem pasažieriem?

Lieta tāda, ka tad, kad mēs atstājam mašīnu uz ielas, mēs aiztaisām logus. Kamēr tā ēnā stāv, tajā sakrājas 40-80 mg benzola.

Bet, ja mašīna ir novietota saulē plus sešpadsmit grādos, tad benzola koncentrācija  var sasniegt 2000-4000 mg – kas 40 reizes pārsniedz pieļaujamo līmeni!

Kad jūs sēdiet mašīnā ar aizvērtiem logiem, jūs ieelpojiet benzolu, kas, savukārt kaitē aknām, kaulu audiem un nierēm. Taču no organisma tas izvadās ļoti ilgi.

Automašīnu lietošanas instrukcijās ir teikts, ka pirms kondicioniera ieslēgšanas ir jāatver logi, taču nav izskaidrots kāpēc.

Lūk medicīniskie skaidrojumi:

Pirms sākt atdzesēt gaisu,  no salona jādabū ārā sakarsušais gaiss, reizē ar to arī  kancerogēnā viela – benzols.

Tāpēc, iekāpjot mašīnā, vispirms uz pāris minūtēm atveriet logus un tikai pēc tam slēdziet kondicionieri. Atstājiet atvērtus logus vēl uz pāris minūtēm pēc dzinēja ieslēgšanas.

Pieradiniet sevi pie tā, lai aizsargātu sevi un savus tuviniekus no toksīniem. Citādi sekas var būt pat nāvējoši bīstamas!

Obligāti padalieties ar šo rakstu ar šoferiem!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru