Kāpēc Stīvs Džobss saviem bērniem aizliedza izmantot iPhone

Daži iet pat tālāk.

Alekss Konstantinopl, OutCast Agency direktors stāsta, ka viņa mazais, piecus gadus vecais dēls vispār neizmanto viedierīcas darba nedēļas laikā. Divi citi viņa bērni, kuriem ir 10 un 13 gadi, var izmantot planšetes un datorus mājās ne ilgāk par 30 minūtēm dienā.

Evans Viljams, Blogger un Twitter dibinātājs stāsta, ka viņa diviem dēliem arī ir līdzīgi ierobežojumi. Viņu mājās ir simtiem papīra grāmatu, un katrs bērns var lasīt tās, cik vien vēlas. Bet ar planšetēm un viedtālruņiem ir grūtāk – viņi tās var izmantot ne ilgāk par stundu dienā.

Pētījumi liecina, ka bērni vecumā līdz 10 gadiem ir īpaši uzņēmīgi pret jaunām tehnoloģijām, un paliek atkarīgi no tām gluži kā no narkotikām.

Tā kā Stīvam Džobsam bija taisnība: pētījumi liecina, ka bērniem nedrīkst ļaut izmantot planšetes ilgāk par 30 minūtēm dienā, bet viedtālruņus – ilgāk par divām stundām diennaktī. 10 – 14 gadus veciem bērniem datora lietošana tiek atļauta, bet tika, lai pildītu mājasdarbus.

Atlkāti sakot, IT aizliegumu mode ielavās amerikāņu mājās arvien biežāk un biežāk. Daži vecāki aizliedz bērniem izmantot sociālos tīklus pusaudžiem (piemēram, Snapchat). Tas ļauj viņiem neuztraukties par to, ko viņu bērni ievieto internetā: jo neapdomāti ieraksti, kas ievietoti bērnībā, var kaitēt to autoriem esot jau pieaugušiem.

Zinātnieki apgalvo, ka optimālais vecums, kurā var atcelt tehnoloģiju lietošanas ierobežojumus, ir 14 gadi.

Lai gan Andersons pat saviem 16 gadus vecajiem bērniem aizliedz izmantot “ekrānus” guļamistabā. Jebkurus, ieskaitot arī televizora ekrānus. Diks, Kostolo, Twitter izpilddirektors, atļauj saviem bērniem-pusaudžiem izmantot viedierīces tikai viesistabā. Guļamistabā tos nest viņiem ir aizliegts.

Ar ko nodarbināt savus bērnus? Nu, Stīvam Džobsam, piemēram, bija paradums vakariņot kopā ar bērniem un vienmēr apspriest ar tiem grāmatas, vēsturi, progresu, un pat politiku.

Bet nevienam nebija tiesību sarunu laikā ar tēvu ņemt iPhone.

Rezultātā viņa bērni izauga neatkarīgi no interneta.

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru