Kā mēs laužam savu sadzīves tehniku, paši to nenojaušot

Iemācīsimies reizi par visām reizēm izmantot sadzīves tehniku tā, lai tā mūsu vainas pēc nebojātos.

Atzīstieties, vai daudzi no jums izlasa sadzīves tehnikas lietošanas instrukciju, pirms sākat to lietot? Lielākā daļa no mums tās pat neatver. Un pēc tam mēs brīnamies, kāpēc saplīsis ledusskapis un veļas mazgājamā mašīna sākusi sliktāk mazgāt veļu.

LASI VĒL: 5 vienkārši triki, kas palīdzēs iztīrīt traipus praktiski no visām virsmām

Veļas mazgājamā mašīna

Visbiežākais iemesls, kāpēc veļas mazgājamā mašīna lūzt, ir mazās bērnu zeķītes, krūšturu āķīši un mazās apkašbikses – stringi. Apakšveļu lieciet speciālos mazgāšanas maisos, lai tā neiestrēgtu veļas mašīnas bundulī.

Neaizmirstiet pārbaudīt kabatas (it īpaši bērniem). Sīknauda, konfektes un košļājamās gumijas – tie ir slikti mazgāšanas partneri.

Pārlieku nenoslogojiet veļas mašīnu. Nepietiek ar to, ka veļa var saplīst un slikti izmazgāties, paaugstinātas slodzes gadījumā var bojāties gultņi un ar laiku saplīst vai nokrīt josta, kas piedalās bunduļa griešanā.

Nevajag pārspīlēt ar līdzekļiem pret kaļķakmeni. Jā, tie ir nepieciešami, lai iztīrītu veļas mašīnas iekšējās detaļas, bet tā tiek uzskatīta par agresīvu ķīmiju, un pārāk bieža tās lietošana noved pie veļas mašīnas pāragras nolietošanās.

Periodiski pievērsiet uzmanību veļas mašīnai. Neatstājiet tajā mitru veļu, mazgājiet pulvera un veļas mīkstinātāja konteinerus, izlaukiet bunduļa gumiju. Tas novērsīs pelējuma veidošanos uz mašīnas detaļām un līdz ar to arī nepatīkamās smakas rašanos.

Mikroviļņu krāsns

Regulāri tīriet krāsni, notīrot taukus no kameras sienām. Ja ļausiet tam uzkrāties, tad pārkarsīs vizlas plate vai arī tiks bojāta emalja, un mikroviļņu krāsns sāks dzirksteļot un plaisāt. Plate artodas mikroviļņu krāsns sānu sienā; kad no tās tīriet nost taukus, neberzējiet pārāk spēcīgi.

Neaizmirstiet, ka mikroviļņu krāsns ir jāieslēdz tikai tad, kad tajā atrodas kaut kāds produkts. Ja kamera ir tukša, tad krāsni ieslēgt nedrīkst, var saplīst magnetrons.

Neizmantojiet traukus, kas nav paredzēti krāsnij, kā arī alumīnija foliju. No metāliskām detaļām mikroviļņu krāsns dzirksteļos.

Krāsni nedrīkst likt mazāk kā 50 gramus produktu. Ja liekat vieglu produktu, tad blakus novietojiet glāzi ar ūdeni.

Trauku mazgājamā mašīna

Sekojiet līdzi tam, lai augsti priekšmeti (katli vai ūdens karafes) nebloķētu smidzinātājsviras griešanos.

Izmantojiet speciālu sāli: tā mīkstina cietu ūdeni, šķīdinot kalciju. Tas pašai mašīnai ir svarīgi, jo savādāk ar laiku detaļas pārklāsies ar kaļķakemni iekšpusē un pārstās darboties.

Vienmēr notīriet lielāko daļu barības, lai nepiesārņotu izlietni. Toties nav obligāti traukus noskalot zem krāna, pietiek vien no tā noņemt ēdienu atliekas.

LASI VĒL: Vīramāte atklāja noslēpumu, kāpēc viņa tualetē un izlietnē ber sāli. Es nopirku “balto glābēju” nākotnei

Ja mašīna ir liela, bet trauku tajā ir maz, un jums negribas mašīnu slēgt iekšā pāris krūžu dēļ, tad izmantojiet skalošanas programmu (15 minūtes lielākajā daļā mašīnu). Tā mašīnas iekšpusē nebūs nepatīkama smaka, bet jūs varēsiet pāris dienas pagaidīt, līdz mašīna būs pilna ar netīriem traukiem.

Lielākajā daļā gadījumu iemesls tam, ka trauki ir slikti nomazgājušies, nav mašīnā, bet gan tajā, ka ir nepareizi ievietoti trauki vai arī nepareizi izvēlēta programma.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru