Nekad neēdiet šo zivi: tā ir ĻOTI bīstama!

Neskatoties uz pienācīgo garšu, tā ir ārkārtīgi kaitīga veselībai, tāpēc nepērciet to!

Vēl joprojām nav saprotams, kāpēc joprojām nav ieviests aizliegums šīs zivs pārdošanai.

Sasaldēta pangasijas fileja tiek pārdota visā Eiropā par pazeminātu cenu, kas padara to ļoti populāru. Toties šai vjetnamiešu zivij ir ārkārtīgi zema kvalitāte, un tā var nopietni kaitēt veselībai!

Pangasiju pavairo Vjetnamā, upes Mekongas baseinā, kas ir viena no pasaulē netīrākajām upēm. Zivis dzīvo stāvošās ūdenstilpnēs, kur mudž baktērijas un pilnībā indīgas vielas, kas pēc tam nosēžas zivs gaļā.

Turklāt pangasijas gaļā atklāti arī smagie metāli, hlorāts, izomēri, heksahlorbenzols un citas kaitīgās ķīmiskās vielas.

Tāpēc, kā arī aizdomās par antibiotiku saturēšanu, ASV ir aizliegusi ievest pangasiju.

Vēl viens iemesls, kāpēc pangasija ir tik kaitīga – to baro ar atkritumiem, kas ir veselībai kaitīgi. Savvaļas apstākļos zivij nepieciešams četras reizes vairāk laika, lai sasniegtu tādus izmērus, kādus nebrīvē esošās zivis sasniedz ar hormonālo injekciju un antibiotiku palīdzību.

Pangasijas gaļā ir atklāti arī augšanas un vairošanās hormoni. Lielās korporācijas, kas tirgojas ar zivi, maz interesējas par gaļas izcelsmi, bet pangasijas zemās cenas dēļ to iepērk tirdzniecības tīkli un lielveikali, kas pat nenojauš par tās zemo kvalitāti.

Šajā zivī nav omega-3 taukskābju un citu barības vielu, kas zivī tiek tik augsti vērtētas. Neskatoties uz tās piedienīgo garšu, pangasija ir ārkārtīgi kaitīga veselībai, tāpēc nepērciet to!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru