Pavasaris, tas ir laiks, kad ļaudis sāk aktīvi doties zaļumos. Tad praktiski visi tur, svaigā gaisā cep šašlikus. Tiem, kam patīk eksperimentēt kulinārijā, der apgūt dažas jaunas šašlika marinādes receptes.
LASI VĒL: Cepeškrāsnī pagatavots marinēts vistas gaļas šašliks ar kartupeļiem. Ļoti gardi!
Pareizi pagatavota marināde var pilnībā no jauna un savādāk parādīt gaļas garšu. Piedāvājam tev 5 jaunas receptes, kuras padarīs tevi par īstu profiņu šā ēdiena pagatavošanā.
Marināde „Sveiciens no Balkāniem”
2 kg. Gaļas. Gaļas marinēšanas laiks 3 stundas
Sastāvdaļas:
2 saldās sarkanās paprikas
120 – 150 gr. koriandra
650 gr. naturālā jogurta
Puse citrona (sula)
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Papriku labi apcept uz grila. Tad notīrīt to no sēklām un sagriezt strēmelēs. Sajaukt naturālo jogurtu ar citrona sulu, sāli, papriku un koriandru. Visu labi samaisīt.
Šķir nākošo lapu un uzzini vēl 4 lieliskas šašlika marinādes