Vidusjūras marināde
2 kg. – 2,5 kg gaļas. Gaļas marinēšanas laiks 3 stundas
Sastāvdaļas:
450 gr olīvu eļļas
650 gr augu eļļas
Puse citrona ( sula)
Mazliet timiāna
3 zariņi rozmarīna
2 zariņi salvijas;
1 galviņa ķiploka;
Melni pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sajaukt abas eļļas un pievienot citrona sulu, piparus un rupji sagrieztus zaļumus. Ar naža asmeni saspiest ķiploku un pielikt marinādei. Rūpīgi samaisīt.
Aromātiskā marināde ar apelsīnu
2-3 kg gaļas. Pagatavošanas laiks: 4 stundas.
Sastāvdaļas:
1 apelsīns;
2 ēd. karotes ķiploku;
2 t. karotes žāvēts bazilika
1 t. karote žāveta kardamona;
650 krējums
250 g majonēzes;
sāls un pipari (pēc garšas).
Pagatavošana:
Sarīvē uz smalkās rīves apelsīna miziņu, izspied sulu no tā, un sajauc to visu ar ķiploku, baziliku un kardamonu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kā arī skābo krējumu un majonēzi. Rūpīgi samaisi.
LASI VĒL: Ļoti labs uzkožamais no tomātiem un sīpoliem: viss noslēpums marinādē
Vīna marināde
2 kg gaļas. Pagatavošanas laiks: 4 stundas.
Sastāvdaļas:
200 g sīpolu;
150 ml ūdens bez gāzes;
250 ml sausā baltvīna;
4 stiebri citronu mētras
2 t. karotes maltu piparu
Sāls (pēc garšas).
Pagatavošana:
Nomizot un ripām sagriezt sīpolus. Tad pievienot ūdeni, vīnu, sāli un sagrieztu citronmētru un piparus. Visu rūpīgi samaisīt.
Florence marināde
2-3 kg gaļas. Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas.
Sastāvdaļas:
2-3 citronu;
1 galviņa ķiploku;
neliela buntīte rozmarīna;
250 ml olīveļļas;
750 ml augu eļļas;
Rupja maluma melni pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sagriezt citronus, samaisīt ar ķiploku un rozmarīnu, kuru vispirms rupji sagriezt. Pievienot eļļu maisījumam, pievienot melnos piparus pēc garšas. Labi samaisīt.
Ceram, ka šis jaunās receptes jums patiks!
Avots: zacep.com