Iekļaujiet savā ikdienas ēdienkartē šos 10 produktus, un jūs uz visiem laikiem varēsiet aizmirst par slimībām!

3. Mellenes

Ne par velti mellenes dēvē par “atjaunojošo ogu”: antioksidantu daudzums šajā produktā ir neticami augsts. Turklāt mellene ir bagāta ar vitamīniem А, С, В1, B6 un РР. Tajā atrodamas arī organiskās skābes, dzelzs, varš un citas minerālās vielas. Mellene ir dabīgs antiseptiķis, tai ir pretiekaisuma iedarbība uz kuņģi, žultspūsli un aknām, tās samazina cukura līmeni asinīs un izvada šlakas no organisma. Tāpat mellenes paaugstina imunitāti un ir noderīgas redzes uzlabošanai.

LASI VĒL: Ņujorkā aizliegts melnais saldējums. Kāpēc tas ir kaitīgs veselībai

4. Āboli

Āboli ir spēcīgi antioksidanti, turklāt vislielākais vitamīnu un noderīgo vielu skaits atrodas tieši ābola miziņā. Āboli uzlabo asinsriti, sirds-asinsvadu sistēmas darbu, būtiski palīdz diabēta un smadzeņu asinsrites uzlabošanā. Turklāt āboli spēj ievērojami samazināt onkoloģisko saslimšanu attīstības risku.

5. Paprika

Šis produkts ir rekordists vitamīna C satura ziņā. Paprika novērš anēmiju un paaugstina organisma aizsargspējas. Tā ir noderīga diabēta, spēka zudumu, nagu un matu lūšanass, problemātiskas ādas gadījumos. Paprika labvēlīgi ietekmē kuņģa-zarnu trakta un žultspūšļa darbību, šķīdina asinis, tādā veidā novēršot hipertoniju un trobmu veidošanos. Tā ir ļoti noderīga padzīvojušiem cilvēkiem, jo uzlabo koncentrēšanās spējas un atmiņu, atbrīvo no bezmiega. Bet ir viens moments – termiskās apstrādes procesā paprika zaudē aptuveni 70 % no savām vērtīgajām vielām, tāpēc labāk to lietot svaigā veidā.

6. Jogurts

Dabīgais jogurts bez saldinātājiem un konservantiem satur veselīgo mikrofloru un kalciju. Tas paaugstina imunitāti, palīdz cīnīties ar lieko svaru un uzlabo zarnu trakta darbību. Visnoderīgākais, protams, būs mājas jogurts no pilnpiena, kas pagatavots uz speciālām bakteriālajiem fermentiem.

7. Avokado

Pēdējā laikā veselīgas ēšanas sekotāju vidū ir parādījusies fobija – bailes no jebkāda veida taukiem. Bet patiesība ir tāja, ka tauki ir vitāli nepieciešami mūsu organismam. Tieši tādi noderīgie tauki ir atrodami avokado. Šis produkts ir īsta vitamīnu (it īpaši B un E vitamīnu), minerāvielu un mikroelementu krātuve. Šī augļa mīkstums nesatur cukuru, tāpēc to var lietot diabētiķi. Avokado attīra asinis no kaitīgā holesterīna, uzlabo atmiņu, normalizē sirdsdarbību un samazina asinsspiedienu. Tāpat avokado ir spēcīgs afrodīziaks – senos laikos to izmantoja potences un auglības uzlabošanā.

8. Kvinoja

Šis produkts mūsu apkārtnē nav īpaši populārs, un velti. Tas nepārspīlējot ir viens no veselīgākajiem graudaugiem. Kvinoja satur riboflavīnu, šķiedrvielas, ogļhidrātus un folijskābi, turklāt organisms to praktiski pilnībā uzsūc. Šis graudaugs veicina labāku kalcija uzsūkšanos, rētu sadzīšanu, turklāt kvinoja satur vairāk olbaltumvielas pat par griķiem. Tas ir neaizvietojams produkts grūtniecēm un veģetāriešiem. Kvinoja nesatur glutēnu, tāpēc to var lietot pat alerģiski cilvēki.

LASI VĒL: 7 produkti, kurus nedrīkst ēst tukšā dūšā un 7 vakara maltītes, kuras kaitē veselībai

9. Spināti

Tāpat kā citi zaļie lapu augi, spināti ir beta-karotīna, spēcīga antioksidanta avots, kas pasargā sirdi un spēj pat uzveikt vēža šūnas. Spinātā ir daudz dzelzs, tāpēc tas paaugstina hemoglobīna līmeni, uzlabo vielmaiņu un piesātina organismu ar enerģiju. Šis dārzenis ir ļoti veselīgs grūtniecēm un maziem bērniem, jo tajā atrodamas gandrīz visas nepieciešamās vielas un vitamīni. Spinātus obligāti iekļauj ēdienkartē gastrīta, pankreatīta, hipertonijas, nervu  sabrukuma un diabēta gadījumos.

10. Olas

Šis mazkaloriju produkts ir lielisks olbaltumvielu, barības vielu un noderīgo tauku avots. Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēki, kuri ēd olas brokastīs, notievē par 65 % labāk. Olas normalizē cukura līmeni asinīs un izraisa sāta sajūtu, tāpēc pēc tādām brokastīm jums negribēsies apēst kādu no ātrās ēdināšanas produktiem. Turklāt olas palīdz uzaudzēt muskuļu masu.

Pievienojiet šos 10 produktus savai ikdienas ēdienkartei un jūsu organisms noteikti jums par to pateiksies!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru