Gaisīgas kabaču pankūkas no kefīra (gandrīz kā pīrādziņi, bet vieglāk un ātrāk pagatavojamas)

Mīkstas, gaisīgas pankūkas no kabačiem. Recepte ir ļoti elementāra, gatavošanā tiek izmantots kefīrs. Pēc garšas un izskata tās atgādina pīrāgus, taču tās pagatavo daudz ātrāk un bez problēmām.

LASI VĒL: Neprātīgi gardie „Prāgas” gurķīši ziemai!!

Pirms gatavošanas jau laicīgi izņemiet kefīru no ledusskapja, lai tas sasilst. Ja jūs nepaspējāt, tad sasildiet to mikroviļņu krāsnī līdz istabas temperatūrai. Ja jums ir jaunās ražas kabači, tos var netīrīt. Ja kabači ir jau lieli un nobrieduši, tad jums jāizņem sēklas un miza.

Kas ir nepieciešams:

300 g kabača;

250 ml (1 glāze) kefīra 3,2%;

2 glāzes miltu + uzbēršanai pa virsu;

1 tējk cukura;

0,5 tējk sāls;

2/3 tējk sodas;

Augu eļļa – cepšanai.

Ēdiena gatavošana:

Kabaci sarīvē uz rupjās rīves pa daļām. Ar rokām izspiediet kabača sulu, kabača mīkstumus lieciet glāzē tos cieši saspiežot. Turpinam rīvēt tālāk, saspiežam, atkal liekam glāzē un saspiežam.

Receptei jums būs nepieciešama pilna glāze jeb 250 ml izspiesta rīvēta kabača (apmēram 300 g kabača).

Kefīru (obligāti istabas temperatūrā) ielej liela tilpuma traukā. Pievieno sāli, cukuru, sodu. Visu sajauc.

Izsijā miltus bļodā ar kefīru. Samaisīt ar karoti.

Mīklai jābūt diezgan biezai.

Tālāk pievienojiet rīvētu kabaci, samaisiet līdz vienmērīgai masai.

LASI VĒL: Mājas kotletes no kabačiem ar malto gaļu – visgaršīgākā recepte!

Darba dēliti nokaisiet ar miltiem, lieciet virsū mīklu, un arī pa virsu uzkaisiet miltus. Ērtības labad veidojam iegarenas “desas”.

Ar nazi sagriež mazos mīklas gabaliņos un veido apaļas formas pankūkas.

Uzsilda pannu ar augu eļļu. Uz pannas liek pankūkas un cep uz mērenas uguns no abām pusēm līdz zeltainai krāsai.

Pēc cepšanas tās var salikt uz papīra dvieļiem, lai sasūcas liekais tauku daudzums. Turpina cept arī atlikušo partiju.

Gatavs!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru