Frāzes atbalstam visgrūtākajā dzīves posmā

KO ES VARU IZDARĪT, LAI TEV PALĪDZĒTU?

Cilvēki, kuri pārdzīvo psiholoģisku lūzumu, bieži vien nav spējīgi atbildēt uz šo jautājumu. Toties jūsu vārdi palīdzēs tam, kurš piedzīvo smagus brīžus, ieklausīties sevī, savās vēlmēs.

Pat, ja jums atbildēs, ka neko nevajag, ticiet man – izdzirdēt šo jautājumu bija ļoti svarīgi. Bet, ja cilvēks nolems izstāstīt, un jūs viņu uzklausīsiet, tad tā viņam kļūs par milzīgu palīdzību.

MAN TEVĪ ĻOTI PATĪK…

Depresijas brīžos mēs zaudējam pārliecību par sevi, un bieži vien arī pašcieņu. Un, ja jūs izteiksiet komplimentu, norādot uz cilvēka labajām pusēm un īpašībām: smalka gaume, uzmanība un laipnība, ārienes īpašības – tas palīdzēs viņam pašam pret sevi attiekties ar lielu uzmanību un mīlestību.

JĀ, ES ARĪ UZSKATU, KA TAS IR GRŪTI UN NETAISNĪGI

Dziļi pārdzīvojumi liek cilvēkam domās atgriezties pie notikumu izraisītajiem brīžiem atkal un atkal, un apkārtējiem sāk likties, ka viņš pārspīlē, un sen ir laiks saņemt sevi rokās.

Depresijas stāvoklī cilvēki kļūst pārlieku jūtīgi, un, lai panāktu, ka sarunu biedrs jums uzticas, ir svarīgi likt saprast: jums ir tādas pašas emocijas, kā viņam. Jūs atzīstat, ka pret viņu ir rīkojušies netaisnīgi, un apstākļi, caur kuriem viņam ir jāiet cauri, ir smagi. Ja cilvēks sajutīs, ka viņa sāpi saprot un pieņem, un nevis noniecina, tad ātrāk atradīs sevī spēkus dzīvot tālāk.

NO ŠĪS SITUĀCIJAS VAR ATRAST IZEJU

Ja jūs redzat, ka cilvēks ieslīgst dziļā depresijā, tad labākais, ko jūs varat darīt, ir palīdzēt viņam saņemt profesionālu atbalstu.

Daudzus cilvēkus, kuri iepriekš nav saskārušies ar terapijas pieredzi, speciālista apmeklēšanas perspektīva biedē. Jūs varat paši sazināties ar psihoterapeitu un piedāvāt tuvam cilvēkam pavadīt viņu uz pirmo pieņemšanu. Depresijas stāvoklī bieži vien nepietiek spēka tam, lai lūgtu palīdzību ārpusē, un jūsu atbalsts būs nenovērtējams.

ES TEVI SAPROTU: ARĪ MAN TĀ IR BIJIS

Ja jūs paši vai kāds no jūsu tuviniekiem ir pārdzīvojis sarežģītas dzīves peripētijas, tad izstāstiet par to. Jūsu atklātība palīdzēs cilvēkam kļūt vēl atvērtākam.

Jo vairāk un brīvāk viņš runā par to, kas viņu moka, saprotot, ka viņa vārdi tiek sadzirdēti, jo mazāka ir viņa bezpalīdzības un vientulības sajūta. Un pakāpeniski stāvoklis sāks likties ne tik bezcerīgs.

Avots: goroskope.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru