Es nekavējoties izmetu iepakojumu ar želatīnu, kad uzzināju par kaut ko daudz labāku

Galerts, marmelāde, želeja, džems — lūk, nepilns to ēdienu saraksts, ko gatavo, izmantojot dažādas želējošas vielas. Daudzas saimnieces gadiem ilgi lieto dzīvnieku izcelsmes želatīnu, pat nenojausdams, ka var panākt labāku efektu, izmantojot želejošas augu vielas! Mēs pastāstīsim ar ko var aizstāt želatīnu.

Agars

Аgars – želejoša viela, ko iegūst no sarkanajām un brūnajām ūdenszālēm. Tas ir augu izcelsmes zelantīna aizstājējs. Savienojoties ar ūdeni agars veido blīvu recekli. Pērkot šo produktu, svarīgi zināt, ka agars  ir divu veidu: augstākā labuma (bāli dzeltens vai balts) un pirmā labuma (tumši dzeltens vai brūns).

LASI VĒL: Ķīniešiem pat vecumdienās nesāp locītavas. jo viņi 1 reizi dienā

Atšķirībā no želantīna, šai vielai ir labāks sarecēšanas efekts. Vienīgais trūkums — produktu vajag iepriekš iemērkt uz visu nakti. Par labāko tiek uzskatīts ķīniešu agars. Iedomājies, viņš veido želeju, sajaucot 1 daļu vielas uz 300 daļām ūdens.

Pektīns

Pektīns — viela kura labi salipina, ko iegūst no āboliem, citrusu augu ciedras, saulespuķu galvām un cukurbiešu sausās masas. Mājas apstākļos, izmantojot pektīnu, var pagatavot augļu ievārījumu vai džemu,

To sajauc ar nelielu daudzumu cukura (5 g pektīna uz 1 kg augļu) un pievienot maisījumu vārošā ievārījumā.

Ievārījumu vārīšanas beigās jāpievieno mazliet citronskābes. Пектин sāk darboties, tāpat kā želatīns, pēc pilnīgas atdzišanas.

Islandes ķērpis

Viņa želēšanas efekts ir daudz labāks nekā agara želēšanas efekts! 200 gramu želejas pagatavošanai vajadzēs 30 gramus Islandes ķērpja. Pirms lietošanas vajag Islandes ķērpi iemērkt ūdenī lai tas uzbriest, tad novārīt 10 minūtes un izkāst.

 Кudzu (Pueraria montana)

Кudzu — produkts, ko visbiežāk izmanto Japānā. Staipīgas mērces pagatavošanai vajadzēs 1,5 ēdamkarotes vielas uz 1 glāzi šķidruma. Lai pagatavotu marmelādi, nepieciešams pievienot 2 ēdamkarotes кudzu.

LASI VĒL:Ievārījums ”Ķirši želejā”- labākais deserts. Lieliska alternatīva konfektēm! 

Guāra sveķi

Šī viela ir ar spēcīgu želēšanas  efektu: 6 reizes spēcīgāks efekts nekā želatīns. Galvenais noteikums, kas jāievēro visiem šā produkta piekritējiem: pievienot guāra sveķus vajag atsevišķi sausās sastāvdaļas un atsevišķi  šķidrajās. Tikai tā tu dabūsi želējošu produktu bez neviena кrikuma!

Ceram, ka mūsu padomi būs jums noderīgi.

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru