Pavasaris beidzot ir klāt — galīgi un negrozāmi. Silts laiks — lielisks iemesls izbraukt brīvā dabā. Tikai ir viena bīstamība, pret kuru mēs nezin kāpēc izturamies pārāk vienaldzīgi. Tas, ka mušas rāpo pa mūsu ēdienu.
Lielākajai daļai cilvēku tas ir nenozīmīgs aizkaitinājums, bet faktiski uz katras mušas ķepu galiem ir milzum daudz baktēriju, kas var izdarīt lielu kaitējumu cilvēku veselībai.
Turklāt, gandrīz vienmēr muša paspēj kaut ko apēst tikai sekundes laikā, t.i., pirms jūs paspējat viņu aizdzīt.
LASI VĒL: Ja mājās pamanāt šo kukaini, nekādā gadījumā nesitiet to nost! Lūk, uz ko tas ir spējīgs…
Mušas pārnēsā vairāk nekā 200 kaitīgo baktēriju sugu.
Tas ir tāpēc, ka viņās ļoti mīl trūdošu barību un izkārnījumus, kā arī ļoti saldas vielas, tādas kā pārgatavojušos augļus un saldus dzērienus.
Tūkstošiem sīku matiņu uz mušas ķepām pārnēsā bīstamos mikrobus, kas ļoti ĀTRI nonāk uz mūsu pārtikas zibenīgā ātrumā.
Un ja mēs tā pat ēdam mušas iekosto sviestmaizi, visas baktērijas nonāk mūsu organismā, paskaidro Rons Harisons, britu tehniskā institūta direktors, kas pēta kaitēkļus un izstrādā vielas cīņai ar tiem.
Protams, ar lielāko daļu no šīm baktērijām mūsu organisms spēj tikt galā pats. Bet ir — lai arī neliela, bet iespējamība, tādā veidā iegūt briesmīgas lietas: holeru, dizentēriju vai vēdertīfu.
Tā ka sargājiet savu ēdienu no uzbāzīgiem kukaiņus, sevišķi — mušām! Dariet to tikai brīvā dabā, bet arī mājās, kad ir plaši atvērti logi.
Starp citu, ir vēl viena pretīga, ar mušām saistīta lieta.
Viņi atstāj savus izkārnījumus praktiski katrā nosēšanās vietā!
Un vēl.
Kad šie kukaiņi ēd, viņi uz pārtikas izspļauj savus gremošanas fermentus, lai atvieglotu ēdiena pārstrādi. Tagad jāpadomā, ko mēs varam apēst…
LASI VĒL: Smaržas, kuras atbaida odus no cilvēkiem. Šo nepieciešams pierakstīt!
Katrā ziņā Fui!!!
Nākamreiz, kad muša nolaidās uz ēdiena, vienkārši jānogriež to gabalu! Neēdiet šos briesmīgos mikrobus!
Un neaizmirstiet pastāstīt par šo informāciju draugiem!
Avots: zacep.com