Ievārījums ”Ķirši želejā”- labākais deserts. Lieliska alternatīva konfektēm!

Ķiršu želeja burciņās — tas ir vairāk nekā ievārījums. Tas ir gatavs deserts! Pats sarežģītākais visā sagatavošanās procesā — izņemt ķiršiem kauliņus. Jums arī būs nepieciešams iemērkt želatīnu.

Sastāvdaļas :

  • Ķirši 1 kg
  • Cukurs 700 g
  • Želatīns 2 ēd. kar.

Pagatavošana :

Nomazgājiet ķiršus un izņemiet kauliņus. Sajauciet cukuru ar želatīnu un uzberiet to ogām. Atstājiet vēsā vietā uz 12 stundām, lai atdalās sula.

Lieciet katlu ar ogām un sulu uz lēnas uguns. Uzvāriet, vāriet, neaizmirstot maisīt, 3 minūtes. Noņemiet putas.

Želeju salejiet sterilās burkās, aizvākojiet, apgriežat uz vāka un sasedzat ar segu. Pēc 12 stundām var nolikt glabāšanai pieliekamajā vai pagrabā.

Vārīšanas laikā ķirši izdala daudz putu, tāpēc sekojiet, lai masa nepāriet pāri. Katru ar ogām  jāaizpilda ne vairāk, kā uz pusi. No šāda sastāvdaļu daudzuma sanāk aptuveni 3 puslitrīgās burciņas ievārījuma (rezultāts atkarīgs no ķiršu  lieluma un sulīguma).

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru