Enerģijas dzēriens un deguna pilieni ir nesavienojami! Kādas zāles ar ko nedrīkst jaukt

Alkohols un trihopols

Ja tu vēl neesi izvadījis trihomonādi (atmiņa par pēkšņu kaisli ar “Rīgas pussaldo”), tad uz ārstēšanās laiku alkoholu labāk paslēp. Savādāk saņemsi kolikas vēderā un asinsspiedienu ap divsimt. Tas ir “pretpaģiru efekts”: zāles bloķē fermentu, kas sašķeļ alkoholu, un organismā uzkrājas indīgais acetaldehīds.

Asinszāles tēja un antidepresanti

Asinszāle pati par sevi jau ir antidepresants, kaut arī to dažreiz dzer arī angīnu un migrēnas gadījumā. Problēma ir tāda, ka savienojumā ar antidepresantiem no MAO inhibitoru grupas tas var izraisīt nieru mazspēju un pat infarktu..

Aspirīns un ķiršu sula

Ķiršu sulā ir salicilāti. Bet aspirīns pēc zinātnes viedokļa ir acetilsalicilskābe. To līdzīgais nosaukums nav nejaušs: ķiršu salicilāti, gluži kā aspirīns, šķidrina asinis, bet arī bojā kuņģa gļotādu. Ja tos lieto kopā, tad asiņojoša čūla ir vien laika jautājums.

LASI VĒL: Aspirīns atzīts par efektīvu līdzekli vēža ārstēšanai. Interesants pētījums

Greipfrūtu sula un viss-viss-viss

Jau sen ir zināms, ka greipfrūta savienojums ar produktiem, kas samazina holesterīnu, var aizsūtīt uz viņsauli. Bet pētījumi ir parādījuši, ka greipfrūts veic neparedzamas darbības ar vēl pāris desmitiem preparātu. Tāpēc kopā ar zālēm to labāk nelietot.

Paracetamols un paracetamols  

Pret saaukstēšanos pastāv čūkstošas tabletītes, kuras izšķīdina karstā ūdenī un dzer. Ir arī parastās tabletes – arī pret saaukstēšanos. Gan vienās, gan otrās parasti ir paracetamols. Ja nejauši uzdzer vienu paracetamolu otram, tad var pārsniegt pieļaujamos 4 gramus diennaktī un atvadīties no aknām.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru