Eksperta padoms: vienkāršs veids, kā pārbaudīt piena produktus, vai tajos neatrodas palmu eļļa. Lūk, kā mūs māna!

Palmu eļļa piena produktos

Biezpiens un skābais krējums
Piena tauki kūst jau 28–32 °C temperatūrā. Tieši tāpēc mutē un uz mēles paliek taukainas plēvītes sajūta, ja apēdat biezpiena vai skābā krējuma karoti, kuriem pievienota palmu eļļa. Ja istabas temperatūrā atstāsiet biezpienu traukā un tam pa virsu izveidosies dzeltena miziņa, bet ne garša, ne smarža nemainīsies, tad visticamāk, ka tam ir pievienota palmu eļļa. Dabīgais biezpiens sāks saskābt.

Saldējums
Tīri aiz eksperimenta var upurēties un vienkārši atstāt saldējumu trauciņā. Dabīgs produkts kļūs maigs, saglabājot formu, izkusīs, bet tāds, kuram pievienota palmu eļļa, ilgi kusīs, un pēc tam pārvērtīsies par puscaurspīdīgu šķidrumu.

Siers
Cieto siers, kuram pievienota augu eļļa, ir viegli pamanīt pēc raksturīgās ziepjainās piegaršas. Ja siera gabaliņš ir pārāk atsperīgs, gumijains griežot, vai, tieši otrādi, griežot sadrūp (parmezānu izslēdzam no aizdomās turamo saraksta), tad no palmu eļļas tam nav izdevies izbēgt. Svaigā gaisā viltojums ātri sakalst un sasprēgā. Ja gabaliņu atstātu saules gaismā, tad pēc dažām minūtēm tas kļūs mīksts, zaudēs elastīgumu. Viltotais, tieši otrādi, kļūs biezāks, bet uz tā virsmas būs redzamas eļļas piles.

LASI VĒL: Lielbritānijas zinātnieki noteikuši ideālo eļļu, kas neietekmē mūsu figūru

Sviests
Tāpat kā situācijā ar biezpienu, viltots sviests paliks uz zobiem, atstājot uz mēles taukainu aplikumu. Īstais sviests izkusīs. Istabas temperatūrā dabīgais sviests paliks mīksts, sviests, kuram pievienota palmu eļļa, paliks ciets. Pamēģiniet uzmest sviesta gabaliņu uz siltu pannu: dabīgais izkusīs, bet uz virsmas paliks baltas plēvītes un pārslas. Augu tauku sviests kausējot pārvērtīsies viendabīgā šķidrumā.

Visbeidzot gribas ieteikt: uzmanīgi lasiet etiķeti. Uzrakstiem “biezpiena produkts”, “sieriņš”, “iebiezinātais piens”, “skābais krēms” vai “siera izstrādājums” jau nu vajadzētu pievērst uzmanību, tāpat kā to cenai: dabīgs un kvalitatīvs produkts nevar maksāt pārāk lēti. Tādu produkciju apiet ar lielu loku.

Esiet veseli, izvēloties sev un savai ģimenei tikai kvalitatīvus produktus! Padalieties ar draugiem un radiem, viņi būs pateicīgi.

Avots: misstits.me

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru