Palmu eļļu iegūst no Gvinejas eļļaspalmas augļiem un lapām. Produkts ir ārkārtīgi lēts, bet, kā uzskata dietologi, diezgan bīstams cilvēka organismam. Sakarā ar to augsto kušanas temperatūru (38–40 °C), palmu eļļa iekšķīgi lietojot pilnībā neuzsūcas. Tā pārvēršas par tādu kā plastilīnu un uzkrājas uz asinsvadu sieniņām, veicinot aterosklerozi, vielmaiņas traucējumus un onkoloģiskas saslimšanas.
Palmu eļļu produktiem sāka pievienot 90. -tajos gados, un tās popularitāte ar katru gadu arvien pieauga. Šie augu tauki būtiski samazina produkta pašizmaksu, ļaujot ražotājam nopelnīt vairāk. Eļļu plaši izmanto arī piena produktu gatavošanā un konditorejas izstrādājumu ražošanā.
LASI VĒL: Ēteriskās eļļas un kosmētiskās problēmas: aromātu špikeris
Mēs jūs pastāstīsim, kā mājas apstākļos noteikt piena produktu kvalitāti un noskaidrot, vai tie satur palmu eļļu.
Šķir nākošo lapu un uzzini, kā noteikt, vai piena produktiem ir, vai nav pievienota palmu eļļa!!!
Kā eļļa nonāk uz asinsvadu sieniņām? Vai tās ir injekcijas vēnā?