Lielbritānijas zinātnieki noteikuši ideālo eļļu, kas neietekmē mūsu figūru

Kārtējais jaunums no pasaules līmeņa gudrākajiem prātiem: noteikta pati labākā pasaulē eļļa!

Starptautiskā dietologu asociācija izsludināja 10 gadus veiktu pētījumu rezultātus. Visu šo laiku zinātnieki salīdzināja dažādas pārtikas taukvielas. Un nonāca pie secinājuma, ka pati labākā, vērtējot pēc rādītāju kopuma un pozitīvā lietderīguma cilvēka organismam, ir palmu eļļa.

Palmu eļļa nesatur trans-taukskābes. Tām vienkārši nav kur tur rasties. Jo palmu eļļa mēdz būt gan cieta, gan šķidra. Cept ērtāk ir ar cieto, jo tad transtauki nerodas ēdiena gatavošanas procesā. Šo acīmredzamo plusu, jau sen ņēmuši vērā lietotāji attīstītajās valstīs. Pietam, dietologi min sarkano palmu eļļu kā ideālu aizdaru salātiem. Vienā tējkarotē šīs eļļas ir vairāk beta-karotīna nekā veselā burkānā.

LASI VĒL: 12 franču dietologa ieteikumi, kuri palīdz zaudēt svaru bez diētas ievērošanas

Kā zināms, beta-karotīns cilvēka organismā likvidē brīvos radikāļus, tātad, vienkāršāk sakot, cīnās ar vēža rašanās iespējamību.

Tāpat arī beta-karotīns pārvēršas vitamīnā A, kurš kavē organisma novecošanu. Un karotinoīdi ir īpaši noderīgi grūtniecēm un barojošām mātēm.

Tagad vairs nav nekādu šaubu par to, ka veselīgs uzturs ir pieejams.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru