Dažādas kombinācijas ar medu aukstajai sezonai. 7 receptes – darbojas kā īstas zāles!

na0310ing-camomilelrLīdz ar aukstā laika tuvošanos arvien biežāk piemeklē dažādas saaukstēšanās, vīrusu slimības un pat gripa, ar kuru mūs biedē katru gadu no jauna.

Visiem zināms, ka medus ir brīnumlīdzeklis teju pret visām kaitēm, tomēr diezgan precīzi jāzina, kādās kombinācijās un proporcijās to lietot, lai sasniegtu maksimālu ārstniecisko efektu, nevis tikai palutinātu sevi ar garšīgu dzērienu vai našķi.

Medus pret elpceļu slimībām

Pret bronhītu un traheītu
1. Vienu ēdamkaroti žāvētu māllēpju lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, brīdi nostādina, tad izkāš un pievieno 1,5 ēdamkarotes medus. Lieto kā atklepošanu veicinošu līdzekli 4-5 reizes dienā stundu pirms ēšanas.

2. Vienu ēdamkaroti liepu ziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina, tad izkāš un pievieno 1,5 ēdamkarotes medus. Dzer siltu kā sviedrējošu līdzekli pa ½ glāzes 2-3 reizes dienā.

3. Sajauc 100 g medus, 30 g alvejas sulas un 100 g sviesta. Lieto pa ēdamkarotei ar glāzi karsta piena 2-3 reizes dienā.

4. Sajauc 100 g medus ar vesela vai ½ citrona sulu. Pusotras ēdamkarotes māllēpju lapu aplej ar 300 ml verdoša ūdens, nostādina, tad izkāš un pievieno medus un citrona sulas maisījumu. Dzer siltu pa ½ glāzei.

Pret augšējo elpceļu iekaisumu

5. Ieteicams košļāt šūnu medu. Vienas šādas procedūras ilgums – 15 minūtes. Pirmajā saslimšanas dienā tas jādara bieži, lai visu procedūru ilgums kopumā būtu ne mazāks par 3 stundām. Nākamajās dienās košļāšanu var samazināt līdz 2-3 reizēm (kopumā 45 minūtes).

6. Rekomendē lietot arī tīru medu pa vienai tējkarotei līdz pat 10 reizēm dienā, turot to mutē un sūkājot.

Pret ARS

7. Intoksikācijas izpausmju mazināšanai un pašsajūtas uzlabošanai izmantojama šāda recepte: pagatavo 250 ml stipras tējas, pievieno 2 tējkarotes medus, pa tējkarotei ar cukuru saberztas avenes un smiltsērkšķi un 1/3 citrona sulas. Dzer siltu 3-4 reizes dienā.

avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru