Cik kalorijas ir dienā jāapēd, lai notievētu

Pamata patēriņš
Tas ir enerģijas daudzums, kas nepieciešams, lai uzturētu dzīvību organismā, kas atrodas miera stāvoklī, tas ir, no rīta, guļot gultā, ar tukšu vēderu, ērtā istabas temperatūrā. Vīriešiem šis lielums ir 1 kcal uz 1 kg ķermeņa svara stundā, bet sievietēm – 0,9 kcal/kg/stundā. Tas ir, ja jūsu svars ir 90 kg, tad diennaktī pamata patēriņš sastāda: 0.9 kcal x 90 kg x 24 stundas = 1944kcal. Turklāt mēs izskaitļojām pamata patēriņu sievietei, kura nevēlas notievēt. Ja cilvēks rēķina savu ēšanas līdzsvaru, tad, lai notievētu, ir jānosaka kaloriju skaits vēlamajam ķermeņa svaram. Atgriežamies pie mūsu piemēra: pieņemsim, ka vēlamais svars ir 60 – 65 kg. Attiecīgi pamata patēriņam ir jābūt: 0,9 kcal x 65 kg x 24 stundas = 1404 kcal.

LASI VĒL: Cik kalorijas ir dienā jāapēd, lai notievētu

Kaloriju aprēķins
Lai aprēķinātu, cik kalorijas katru dienu nonāk organismā, pietiek ielūkoties attiecīgajā produktu kaloriju (enerģētiskās vērtības) tabulā. Turklāt kaloriju daudzums parasti ir norādīts arī uz iepakojuma.

Ķermeņa masas korekcija ir jāsāk ar diennakts ēdienreižu pamata kaloriju skaita noteikšanu, kad ķermenis netievē un nepaliek arī resnāks. Pēc tam, atkarībā no noteiktā mērķa – notievēt vai arī pieņemties svarā – rediģēt to ar atbilstošas ēdienkartes palīdzību.

Pirmais veids. Nedēļas vai divu laikā, vedot ierasto dzīvesveidu, katru dienu pierakstīt apēstā ēdiena daudzumu. Pēc tam pēc kaloriju tabulām noteikt diennakts vidējo uzņemto kaloriju daudzumu.

LASI VĒL: Pievienojot šo sastāvdaļu rīsiem, panāksiet, ka to kaloriju daudzums samazināsies pat par 50%! Unikāla recepte!

Otrais veids. Tiek uzskatīts, ka uz katru ķermeņa masas kilogramu ir nepieciešamas aptuveni 30 kcal. Tādā veidā, lai noteiktu, cik kalorijas dienā ir jāuzņem, 30 kcal ir jāreizina ar ķermeņa masu kilogramos.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru