Biezpiena torte „Svītrainā” nav jācep. Šī ir ļoti viegla un garšīga tortīte, kuras pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Pamatā torte sastāv no biezpiena un ir mēreni salda, tamdēļ lielu iespaidu uz mūsu skaistajām figūrām neatstās. Iesakām pamēģināt.
Sastāvdaļas:
- 300 g – Šokolādes cepumu
- 2 paciņas (360 g) – biezpiena
- 300-400 g – skābais krējums
- 150 g (pēc garšas) – cukurs
- 20 gr – želatīns
- 1 tāfelīte – šokolāde (var iztikt bez)
Pagatavošana:
- Želatīnu izšķīdināt 50 g auksta vārīta ūdens un atstāj uzbriest 40 min
- Biezpienu izspaidīt, iejaukt tajā cukuru, pievienot krējumu. Visu rūpīgi sajaukt ar mikseri.
- Biezpiena masā iejaukt ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu.
- Visu masu vēlreiz sajaukt ar mikseri
- Vajadzētu izveidoties viendabīgai masai bez kunkuļiem.
- Pēc tam ņemat taisnstūra formas cepamo pannu, izklājiet to ar cepamo papīru un apakšā kārtojiet cepumu slāni.
- Pa virsu ar karoti lieciet biezpiena – krējuma masu.
- Pēc tam atkal kārtu ar cepumiem, pa virsu biezpiena masu un tādā veidā vajadzētu sanākt četrām kārtām.
- Torti lieciet ledusskapī vismaz uz 2-3 h vai uz nakti.
- Gatavo torti apgriezt otrādi, novietojot uz šķīvja un pārliet ar kausētu šokolādi.
Ļoti garšīgs kārums.
Labu apetīti!