Bavāriešu gurķi ziemai. Super kraukšķīgi!

Tradicionāla gurķu bavāriešu gaumē recepte. Tie sanāk super stingri, kraukšķīgi un tajā pašā laikā ļoti maigi un pikanti!

Sastāvdaļas (litra burkai):

  • gurķi,
  • dilles,
  • sīpols – neliela izmēra galviņa,
  • puse burkāna (vidēja izmēra),
  • ķiploks – 2 zobiņi,
  • cukurs – 2 tējkarotes,
  • sāls – viena tējkarote,
  • etiķis 9% – 45 ml.

Gatavošana:

  1. Gurķi kārtīgi jānomazgā un jāiemērc uz 5 stundām.
  2. Litra burkas sterilizēt un vākus novārīt.
  3. Burkāns nomazgāt, notīrīt un sagriezt ripiņās. Salikt burkas dibenā.
  4. Ķiplokus notīrīt un sadalīt daiviņās. Salikt pa burkām.
  5. Dilles sadalīt pa zariņiem un ielikt katrā burkā vienu zariņu.
  6. Sīpolus notīrīt, sagriezt ripiņās un salikt pa burkām.
  7. Pēc nomērcēšanas gurķiem nogriezt galiņus un salikt pa burkām.
  8. Pēc tam burkās iebērt sāli, cukuru un saliet etiķi.
  9. Pēc tam apliet ar aukstu vārītu ūdeni.
  10. Burciņas ar gurķiem nepieciešams nosterilizēt. Priekš tam kastrolī ieklāt salveti vai speciālu palīgierīci sterilizēšanai, ievietot burkas un pārlikt ar vākiem.
  11. Piepildīt katlu ar ūdeni līdz burku „pleciņiem”. Uzlikt katlu uz uguns, uzkarsēt ūdeni līdz burbulim. No uzvārīšanās brīža sterilizēt litra burkas ne ilgāk kā trīs minūtes.
  12. Pēc tam burkas ar gurķiem aizvākot, ietīt līdz pilnīgai atdzišanai un aiznest uz pastāvīgās glabāšanās vietu.

LASI VĒL: 

Neprātīgi gardie „Prāgas” gurķīši ziemai!!
Superīgi mazsālīti gurķīši pēc manas vecmāmiņas receptes
Brīnišķīga, nedaudz asa uzkoda – gurķi sinepju uzlējumā

Labu apetīti!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru