Atpazīsti meli – tikai ieskatoties viņa acīs

2

Pa kreisi: Saistīta ar dzirdes konstruēšanu. Ja kāds jautātu, lai mēģini galvā iztēloties ātra vilciena skaņu, šajā virzienā kustēsies cilvēka acis. Prātā cilvēks iztēlojas šo skaņu.

Pa labi: Saistīta ar dzirdes atmiņu. Ja kādam teiksi, lai viņš atceras, kā skan valsts himna, šajā virzienā kustēsies viņa acis.

3

Uz leju pa kreisi: Sajūtu/kinētiskais/sensitīvais iespaids. Ja jautāsi, vai vari iztēloties šokolādes garšu, acis virzīsies uz kreiso apakšējo stūri. Atmiņā tiek atsaukta smarža, sajūtas vai garša.

Uz leju pa labi: Iekšējais dialogs. Šajā virzienā kustas cilvēka acis, ja viņš galvā sarunājas ar sevi.

Kā izmantot šo informāciju, lai noteiktu melus?

Pieņemsim, ka tev ir kāds draugs, kurš tev ir parādā naudu. Tu esi dzirdējis, ka draugs tikko ir saņēmis algu, un tu vēlies ieteikt, lai viņš tev atdod naudu. Tu centies būt laipns un pajautā: “Vai tev jau samaksāja algu?” Viņš atbild: “Nē, vēl ne. Priekšnieks teica, ka varbūt nākamnedēļ,” un tajā brīdī viņš skatās pa labi (no tava skatupunkta pa kreisi). Tas nozīmē, ka viņš pats cenšas savā galvā izdomāt stāstu, ko teikt. Vienvārdsakot – melo!

Policijā bieži vien kādam jautā apraktīt objekta detaļas. Ja aizdomās turamais skatās pa labi, viņš izdomā tēla vizuālo aprakstu, bet, ja pa kreisi, viņš atsauc atmiņā detaļas no vizuālās uztveres.

Avots: mondovista.com

dzent

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru