Uzņēmums Meta samaksās 1,4 miljardus ASV dolāru Teksasas štatam saistībā ar prāvu par sejas atpazīšanas datiem

Uzņēmums Meta Platforms ir piekritis samaksāt 1,4 miljardus ASV dolāru Teksasas štatam, lai atrisinātu štata prasību, kurā Facebook mātesuzņēmums tiek apsūdzēts par nelikumīgu sejas atpazīšanas tehnoloģijas izmantošanu, lai vāktu biometriskos datus par miljoniem teksasiešu bez viņu piekrišanas.

Otrdien publiskotie izlīguma noteikumi ir lielākā vienošanās, kāda jebkad ir noslēgta ar kādu atsevišķu štatu, norāda Teksasas juristi, kuru komandā bija arī prasītāju firma Keller Postman.

Saskaņā ar advokātu birojiem, kas seko līdzi tiesvedībai, 2022. gadā iesniegtā prasība bija pirmā lielā lieta, kas tika ierosināta saskaņā ar Teksasas 2009. gada biometrisko datu privātuma likumu. Likuma noteikums paredz zaudējumu atlīdzību līdz 25 000 ASV dolāru par katru pārkāpumu.

Teksasas štats apsūdzēja Facebook par biometriskās informācijas iegūšanu “miljardiem reižu” no fotogrāfijām un videoklipiem, ko lietotāji augšupielādējuši sociālā plašsaziņas līdzekļa platformā kā daļu no bezmaksas, pārtrauktās funkcijas “Tag Suggestions”.

Meta pārstāvis teica, ka uzņēmums ir gandarīts par lietas atrisināšanu un ar nepacietību gaida “nākotni, lai padziļinātu mūsu uzņēmējdarbības ieguldījumus Teksasā, tostarp potenciāli attīstītu datu centrus”.

Uzņēmums turpina noliegt jebkādus pārkāpumus.

Teksasas ģenerālprokurors Kens Pakstons paziņojumā norādīja, ka šis izlīgums iezīmē štata “apņemšanos stāties pretī pasaules lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem un saukt tos pie atbildības par likuma pārkāpumiem un teksasiešu privātuma tiesību pārkāpumiem”.

Teksasas štats un Meta paziņoja, ka panāca vienošanos maijā, dažas nedēļas pirms bija plānots sākt tiesas procesu štata tiesā.

Meta atsevišķi piekrita 2020. gadā samaksāt  650 miljonus ASV dolāru, lai nokārtotu biometrisko datu privātuma grupas prasību, kas tika celta saskaņā ar Ilinoisas privātuma likumu, kurš tiek uzskatīts par vienu no stingrākajiem valstī. Uzņēmums arī noliedza pārkāpumus.

Alphabet atsevišķi cīnās pret Teksasas tiesas prāvu, kurā uzņēmums apsūdzēts štata biometrisko datu likuma pārkāpšanā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru